V soboto, 12. 10. 2019, je v OŠ Bršljin potekal 2. krog kvalifikacij za A ligo skupine D v kategoriji male odbojke.

V prvi tekmi sta se pomerili favorita – domača Krka in KEKOOprema Žužemberk. Enajsterica prisotnih igralcev Krke je zmagala z 2:1 v nizih. Zmago so si priigrali igralci prve četvorke, Tim Šetina, Arne Oblak, Žiga Kastelic in Val Udovič, saj so dobili prvi in tretji niz. V obeh nizih je bila prikazana odbojka za to starostno stopnjo zelo dobra, vendar pa so imeli tako eni kot drugi obdobja serij neizsiljenih napak, pri čemer so gostje iz Žužemberka prednjačili v napakah pri napadalnem udarcu, domačini pa pri postavitvah v obrambi.

Pri Krki bo potrebno še popraviti mnogo stvari, še najbolj pa izvedbo podaje in napadalne vzdržljivosti. V obeh nizih so v sredini niza Krkaši povedli za 3 do 4 točke, toda ravno po takšnih prednostih so tudi naredili nekaj napak, kar je omogočilo gostom, da se razigrajo. Žužemberčani so v obeh nizih že imeli zaključne žoge – v obeh nizih po dve, toda ravno takrat so Tim, Arne, Žiga in Val odigrali najbolje in brez napak ter s potrebno učinkovitostjo nadigrali goste ter uspeli zasukati poraz v zmago v obeh nizih.

V drugem nizu Kostja Skenderović, Urh Kic, Jure Kastelic, Jure Macedoni in Maj Resnik s svojim predznanjem in igro še niso mogli vzpostaviti enakovredne igre proti Žužemberčanom (Župec, Obrstar V., Urbančič, Maver, Obrstar J.), ki so Krkašem prepustili vsega 10 točk – 10:25. Vse omenjene dečke iz Krke čaka tako še ogromno učenja ponavljajočih vaj elementarne tehnike individualno, v parih, trojkah, četvorkah in šestorkah.

Točkovno gledano so zmagali Žužemberčani s 74:63.

V drugi tekmi so Žužemberčani prepričljivo unovčili svoje dobro znanje obojke z zmago proti vrstnikom iz Kamnika (Calcit volley) z 2 : 0 v nizih oziroma 50:33 v točkah.

V tretji tekmi smo bili priča izrednemu napredku druge četvorke Calcita v roku enega samega tedna, saj so drugo postavo Krke (Gal Medved, Jure Kastelic, Jure Macedoni, Maj Resnik, Kostja Skenderović in Urh Kic) v drugem nizu premagali kar s 25:5. Pred tednom dni, ko je sicer drugi ekipi pomagal še tokrat poškodovani Enej Fink, so Kamničani po visokem vodstvu Krke zmagali tesno s 25:23.

Že omenjena prva četvorka se je morala po taktično odlično odigranem prvem nizu, ki so ga dobili s 25:8, v tretjem ponovno soočiti s prvo četvorko Kamnika. Gostje so se s svojo natančno igro, ki je bila posledica individualnih spretnosti in vztrajnega dobrega dela na treningih pod taktirko trenerke Tanje Božinović, približali že na tri točke zaostanka – 13:16. Zasledovanje so na srečo domačih prekinili z neizsiljeno napako, domači so se nekako predramili in znova zaigrali bolj učinkovito ter z manj napakami. Priložnost za igro je dobil tudi Aleksej Laknar, ki je s svojimi začetnimi udarci nekoliko zmedel organizacijo napadov Kamnika, kar je domačim omogočilo lažje predvidevanje v obrambnih akcijah in posledično lažje izpeljane napade – delni izid 9:2 in zmaga v nizu s 25:15.

Krka na čelu s prvo četvorko Žigo, Timom, Arnejem in Valom je tako na dveh turnirjih kvalifikacij v štirih tekmah zabeležila 4 zmage, kar pomeni, da bo Krka v novem letu igrala v A ligi! Do konca kvalifikacij bo Krka sodelovala še na enem turnirju v Žužemberku, kjer se bo ponovno srečala z najmlajšimi udeleženci te skupine – mini odbojkarji iz Mokronoga, ter z domačim Žužemberkom, katere tekma bo odločala o prvem in drugem mestu v skupini D.

MOK