Generacija starejših dečkov, ki je v preteklosti pred štirimi sezonami v kategoriji male odbojke na turnirju za mesta v Framu zasedla 15. mesto, pred tremi sezonami v isti kategoriji na zaključnem turnirju v Hočah končno 13. mesto, pred dvema sezonama v kategoriji male odbojke na zaključnem turnirju v Novem mestu 10. mesto ter v lanski sezoni v kategoriji starejših dečkov na zaključnem turnirju na Brezovici 12. mesto, je letošnjo sezono pričela tam, kjer je ta generacija tudi zaključila lansko sezono – na Brezovici.

Ob odsotnosti Žige Kastelica (ta je bil prisoten v tej ekipi, ki je dosegla zaenkrat najboljši rezultat – 10. mesto pred dvema letoma, lani pa ni bil vključen v to ekipo), ki se je kot edini iz te ekipe udeležil prestižnega državnega tekmovanja iz logike in Leva Špesa so Žan Šuštarič, Erazem Jakše, Žiga Kokalj, Jaka Radoš, Aljaž Vidic, Aljaž Kopina ter mlajši odbojkarji Val Vrhovec, Luc Hočevar Nahtigal, Gabrijel Laknar in Jurij Dović v soboto, 19. 10. 2019, v Športni dvorani Balon v Brezovici pri Ljubljani v sklopu turnirjev kvalifikacij za 1. ligo skupine B, iz katere v 1. ligo, ki bo enotna za celo državo, napredujeta dve najuspešnejši ekipi, na svoj konto vpisali en poraz in eno zmago.

V prvi tekmi so vrstniki iz Brezovice (v lanski sezoni so starejši dečki osvojili 10. mesto, mali odbojkarji pa 5. mesto; pred dvema sezonama pa so v mali odbojki zasedli 10. mesto, mini pa 5. mesto) odbojkarjem Krke pokazali, da so boljši pri sprejemanju začetnih udarcev, organizaciji napadov in hitrejši ter učinkovitejši v napadu. Posamezniki iz Dolenjske pa so pokazali domačim le to, da so boljši pri izvajanju začetnih udarcev. Ker so domačini tako pokazali natančnejše izvajanje odbojkarskih elementov na treh področjih, je bila zmaga Brezovice z 2:0 povsem zaslužena.

Na vzporednem igrišču so igralci Ljubljane volley (v lanski sezoni starejši dečki 6. mesto, mala odbojka pa državni prvaki) časovno hitro premagali dečke iz Žirovnice z 2:0 v nizih.

Brezovčani so igri, ki so jo prikazali proti Krki, v tekmi proti ekipi Ljubljana volley dodali še več odločnosti, medsebojnega spodbujanja in učinkovitosti. Tudi to tekmo so domačini dobili z 2 : 0. Igralci Brezovice so se najbolje izkazali v zadnjih tretjinah obeh nizov kar priča o veliki kvaliteti ekipe, igralcev in več trenerjev (s to generacijo je delalo vsaj 5 trenerjev), ki so z njimi delali že od 2. razreda, ko je ta generacija spoznavala prve korake odbojke še v času podaljšanega bivanja!

Krka je v svojem drugem nastopu zmagala z 2:0 proti leto mlajšim dečkom iz Žirovnice. V tej tekmi so igralci Žirovnice naredili veliko neizsiljenih napak pri sprejemanju začetnih udarcev, težave pa so imeli tudi s sicer mlačnimi napadi Krke začinjenimi s površnimi pripravami napadalnih akcij.

Podrobni rezultati in lestvice so na voljo na povezavi.

MOK