V četrtem krogu državnega prvenstva sta se v novomeški športni dvorani Marof udarila domača Krka in Salonit Anhovo iz Kanala ob Soči. V tekmi polni preobratov so do tretje zmage v letošnji sezoni prišli Kanalci z rezultatom 2:3. Najučinkovitejša igralca sta bila Drobnič pri domačih in Vrtovec pri gostih, oba sta dosegla po 17 točk. To je že tretja zaporedna tekma, na kateri so Krkaši klonili po petih nizih.

1. DOL za moške, 4. krog
Krka – Salonit Anhovo
2:3 (-17, 22, -17, 15, -12)

Športna dvorana Marof, Novo mesto, 23. oktober 2019. Sodnika: Kramar Franci, Jovanovič Dejan, Obiskovalcev: 100
Krka: Hafner 1, Ožbalt (L), Erpič 5, Kosmina 15, Borin (L), Drobnič 17, Travnik 3, Pucelj 1, Kumer 11, Lindič 6, Ogulin, Renko, Dimič. Trener: Tomislav Mišin
Salonit: Živanović 5, Šarič (L), Nanut, Karnel, Basaneže 9, Novljan 2, Kavčič 1, Čabarkapa 10, Peterlin 15, Kovačič, Tomič, Vrtovec 17. Trener: Igor Šimunčič

V Novem mestu smo bilo priča toplo-hladni predstavi obeh moštev. Kljub temu, da so Krkaši želeli Kanalcem vrniti za poraz v lanskem četrtfinalu, so še na tretji letošnji tekmi zapored klonili po petih nizih.

V tekmo so nekoliko bolje vstopili gosti. V igri domačih je bilo kar nekaj nervoze in ta se je odrazila predvsem v neizsiljenih napakah. Kanalci so na dober servis Živanovića ušli na 7:13. Tudi po polminutnem odmoru domačega trenerja so se nadaljevale domače težave pri sprejemu, Kanalci pa so zanesljivo napadali in s tem brez težav povečevali svojo prednost. Po uspešnem bloku Vrtovca za 16:22 je bilo že jasno, da gre prvi niz v roke gostov.

Drugi niz je bil bolj izenačen. V drugi polovici niza so domači, najprej Drobnič z asom, nato še Kosmina in Erpič vsak s po enim blokom, poskrbeli za 3 udarne točke in vodstvo z 20:15. Ko je že kazalo, da bosta 2 zaporedna bloka domačega Lindiča dovolj za varno zmago v drugem nizu, pa so se gosti prek uspešnega bloka Basanežeja in novega asa Živanoviča vrnili med žive. Kosmina je Novomeščanom priigral prvo zaključno žogo, že v naslednji akciji pa jo je izkoristil Kumer.

V tretjem nizu so prevladovali gostujoči odbojkarji. Z dobrim servisom so znova uspeli otežiti napadalno igro domačih, v napadu pa je bil učinkovit trio Vrtovec – Peterlin – Čabarkapa. Slednji je poskrbel tudi za serijo začetnih udarcev, s katero so gosti pobegnili na 7 točk razlike. Trener domačih je poskušal z menjavami, a izkušeni gosti preobrata niso dovolili.

Četrti niz so znova bolje odprli domači. Na dober servis kapetana so povedli s 6:1, nato pa so se razvnele strasti pri gostih in sodnik je bil primoran poseči po rdečem kartonu. Krkaši so še naprej vršili pritisk na gostujoče sprejemalce, v napadu pa so podaje s pridom izkoriščali Drobnič, Kosmina in Kumer. Ponujeno priložnost je pri domačih odlično izkoristil mladi 16-letni Travnik, ki je v kratkem času poskrbel za dva uspešna napada in pristavil še blok. Niz je zanesljivo pripadel Krki s 25:15.

Peti niz je bil po pričakovanju zelo dramatičen. Na menjavo polja so gosti odšli z dvema točkama prednosti. Sledilo je nekaj dvomljivih sodniških odločitev, ki so razburile tako domačo kot gostujočo ekipo. Slabše so jo odnesli Krkaši. Sprva so prejeli rdeč karton, sledila je še izključitev domačega trenerja. Kanalci so v zaključku niza uspeli unovčiti nervozo tekmecev in slaviti še tretjič v letošnji sezoni.

Anže Borin, libero Krke:
Spet smo mogoče bili preveč nervozni v zaključku tekme. Preveč smo se obremenjevali z rezultatom in ne z našo igro. Na koncu nam je znova, že tretjič v tej sezoni, malo zmanjkalo, da bi osvojili vsaj dve točki.

Rezultati preostalih tekem 4. kroga:
Črnuče – Maribor 1:3 (-22, 20, -15, -17)
Hiša na kolesih Triglav – Šoštanj Topolšica 3:2 (-20, 18, 15, -23, 13)
Panvita Pomgrad – Hoče 3:0 (18, 23, 22)

Pari 5. kroga (sobota, 26. oktober):
Hoče – Krka
Šoštanj Topolšica – Panvita Pomgrad
Maribor – Hiša na kolesih Triglav
Salonit Anhovo – Črnuče