V nedeljo, 20.10.2019, se je v Novem mestu odvil turnir kadetov kvalifikacij za A ligo skupine A. Žreb nam je namenil zelo težko skupino v kateri smo poleg MOK Krke še odbojkarji Strdina Maribor in Fužinar SIJ Metal Ravne. V obeh klubih je vsaj eden, v Fužinarju pa kar trije slovenski kadetski reprezentanti.

Že na začetku turnirja smo izvedeli, da Enej Unetič (letošnja okrepitev Krke na mestu sprejemalca) zaradi nepopolne prijave njegovega matičnega kluba OK Kostanjevice na Krki ne bo smel igrati.

Temu primerno je bila zmedenost fantov na začetku turnirja oziroma na prvi tekmi proti Mariboru velika. Priložnost namesto Unetiča je dobil Matic Petkovič, ki jo je solidno izkoristil. Težava je bila predvsem pri naših napakah in sprejemu servisa, katerega je odlično izvajal Bračko, ki je tudi tretji sprejemalec članov OK Maribora, za katere bo prej ali slej tudi zaigral v prvi šestorki. Enostavno ga nismo mogli zaustaviti. Tako da smo izgubili gladko z 2:0 v nizih.

Sledil je derbi med Fužinarjem in Mariborom, ki so ga po 3 nizih dobili fantje iz Raven na Koroškem. Čeprav je po prvem setu že kazalo na gladko zmago Fužinarja, so borbeni in nepopustljivi Mariborčani 2 niz dobili z 25:22. Nato so tretji niz popustili in izgubili z 2:1.

Zadnja tekma med MOK Krko in Fužinarjem se je začela podobno kot prva, z veliko napakami in slabim sprejemom naših fantov, kljub menjavi igralcev na mestu libera Goloba z mladim Jakšetom in menjava sprejemalca in korektorja Petkoviča in Pavlina. Vseeno smo igro po začetnem šoku malo stabilizirali in izgubili prvi niz na 20. točki. Drugi niz se je situacija obrnila in smo mi začeli narekovati tempo tekme. Imeli smo že dobljen niz, vodstvo z 20:24, pa vendar nam ni bil usojen. Sklonjenih glav in razočarani smo morali čestitati nasprotnikom za zmago z 2:0 v nizih.

Naslednji turnir bo na Ravnah na Koroškem, kamor se bomo z Unetičem odpeljali po 2 zmagi.