V šestem krogu državnega prvenstva sta se v Novem mestu pomerila Krka in Črnuče. S 3:0 (28:26, 25:18, 25:20) so slavili domači in tako vknjižili tretjo zmago v letošnji sezoni. Pri Krki sta bila najbolj razpoložena Kumer (15) in Drobnič (14), pri gostih pa je bil najbolj razigran Valenčič (14). Krkaše v naslednjem krogu čaka gostovanje v Šoštanju.

1. DOL za moške, 6. krog
Krka – Črnuče
3:0 (26, 18, 20)

Športna dvorana Marof, Novo mesto, 2. november 2019, sodnika: Pevc, Ortl. Gledalcev: 100
Krka: Hafner, Ožbalt (L), Erpič 4, Kosmina 12, Borin (L), Drobnič 14, Travnik 1, Pucelj, Kumer 15, Lindič 3, Ogulin, Renko, Dimič. Trener: Tomislav Mišin
Črnuče: Trobiš 3, Mihelčič, Mivšek, Čopi 6, Vilar, Tepič, Rojnik 1, Gornik 8, Beravs 3, Rutar 7, Pikl (L), Slovnik, Valenčič 14, Slobodnjak (L). Trener: Zoran Kedačič

Tekmo so bolje odprli Črnučani. Zlahka so krotili mlačne servise domačih in posledično Beravs ni imel težav z razigravanjem svojih napadalcev. Pri zaostanku s 14:18 je po polminutnem odmoru posegel domači trener Tomislav Mišin in le uspel predramiti svoje varovance. Ti so nato zaigrali bolje. Z uspešnim napadom Drobniča so goste ujeli na 20. točki. V napeti končnici so več zbranosti pokazali Novomeščani. Črnučani so sicer ubranili prve tri zaključne žoge domačih, četrte pač ne.

V drugem nizu se je vse odvijalo po notah domačinov. Steklo je na servisu, v napadu pa je bil zanesljiv trio Kosmina – Drobnič – Kumer. Gosti so na trenutke pokazali vzpodbudno igro, a to je bilo premalo, da bi resneje ogrozili visoko prednost domačih. Pri 18:11 je z drugim polminutnim odmorom poskusil gostujoči trener Zoran Kedačič, kar pa ni zmedlo gostiteljev, ki so niz varno pripeljali do konca.

S podobnim tempom se je nadaljeval tudi tretji niz. Domači so hitro pobegnili na 8:2. Črnučane so še naprej pestile težave na sprejemu, v napadu pa je razpoloženi Valenčič pogrešal pomoč ostalih. Na drugi strani so natančne podaje Hafnerja še naprej izkoriščali domači, blestela sta predvsem Drobnič in Kumer. Gosti so na servis Trobiša uspeli še zadnjič zapretiti in se približati na 20:17, a bližje ni šlo. Tekmo je z asom zaključil Grega Erpič.

Grega Erpič, Krka:
“Štartali smo malo hladno in dopustili gostom, da se razigrajo. V nadaljevanju smo se pobrali in zaigrali kot znamo. Končnica je bila tesna, a smo odigrali pametno. Nato smo poskušali igrati s čim manj lastnimi napakami, saj so jih nasprotniki delali veliko, kar je na koncu tudi odločilo.”

Zoran Kedačič, trener OK Črnuče:
“Definitivno so Krkaši bolj izkušeni od nas, ampak ni samo to razlog, da smo danes izgubili s 3:0. V prvi vrsti je Krka bolje odigrala kot mi. Predvsem je delala manj lastnih napak. S takim servisom, ko zgrešimo 6, 7 žog na niz, je to preveč. Enostavno, če nasprotnik ne greši, je to avtomatska prednost zanj. Nimamo možnosti, da bi igrali blok-obrambo. Tu so bili gostitelji avtomatsko v prednosti v vsakem nizu. Se mi zdi, da smo že na začetku niza poleg slabega servisa imeli tudi slabši sprejem. Tu nam je nasprotnik enostavno pobegnil 5, 6 točk in potem smo ga cel čas lovili. Težko igraš, ko cel čas gledaš nasprotniku v hrbet. V prvi vrsti bi si želel, da bi te napake, ki jih delamo, čim prej zmanjšali, saj se nam že nekaj časa vlečejo iz tekme v tekmo.”