V nedeljo se je na Brezovici pri Ljubljani odvil turnir za kategorijo mladincev. V naši skupini je sodelovala MOK Krka iz Novega mesta, domačini iz Brezovice in Ljubljana volley. Sistem tekmovanja je tak, da igra vsaka ekipa z vsako, najboljši dve pa si priigrata uvrstitev naprej. To je bil tudi cilj mladih Krkašev, katerega so tudi dosegli. Pa vendar ni šlo vse tako gladko.

Prve težave so se pričele že pri organizaciji prevoza, a k sreči so na pomoč priskočili ga. Žibert, g. Šimc in trener Luka Brulec ter s skupnimi močmi poskrbeli za prevoz mladih odbojkarjev.

Druga težava je bila pri sestavi ekipe, katera bi konkurirala na turnirju. Kapetan Domen Šetina je zaradi bolečin v kolenu izpustil treninge v zadnjih dveh tednih, Tit Jaklič je ravno tako staknil poškodbo kolena v zadnjem tednu, Janez Žužek je imel študijske obveznosti,…

Tretja težava je bila v pristopu nekaterih ključnih igralcev. Fantje bodo v prihodnje enostavno morali pokazati več žara in borbenosti ter biti z glavo pri stvari.

Četrta težava je bila število lastnih napak v prvem setu (posledica tretje težave) proti Ljubljana volleyu, v katerem so Krkaši storili kar 17 neizsiljenih napak. Na srečo so kljub številnim napakam set uspeli obrniti v svojo korist in slaviti s 25:23.

Če povzamem – edina dobra stvar na tem turnirju je bila, da smo se s pomočjo dveh staršev lahko udeležili turnirja (za kar se jima še enkrat zahvaljujem) in seveda, da smo z uvrstitvijo naprej dobili še eno priložnost, da se pokažemo v drugačni luči (predvsem z večjo željo, borbo in boljšim pristopom). Bodo pa ekipe na naslednjem turnirju že nekoliko boljše, kot na prejšnjem, zato bo treba res dati vse od sebe.

LUKA BRULEC, trener

MLADINCI, 1/8 finala, skupina G:
Pr Kopač – Ljubljana Volley 2:0 (25:13, 25:17)
Ljubljana Volley – Krka 0:2 (23:25, 20:25)
Krka – Pr Kopač Brezovica 0:2 (18:25, 07:25)