V torek, dvanajstega novembra, smo imeli odbojkarji Krke na našem treningu prav poseben obisk.

Obiskal nas je Luka Kaplan, Novomeščan, fant, ki se zaradi telesne hendikepiranosti ne more športno udejstvovati v taki meri kot ostali mladostniki – Luka ima od rojstva cerebralno paralizo, zato pa v njem živi izjemno zanimanje za šport in pravi športni duh. Je izjemen poznavalec različnih športov in izredno statistično podkovan v večini njih.

Prvič smo se srečali že septembra v Stožicah, ko smo skupaj spremljali, navijali in uživali v uspehih slovenskih odbojkarjev. Navdušen nad odbojko je z veseljem sprejel povabilo, da se udeleži našega treninga. In v torek nas je obiskal.

V uri in pol druženja smo si veliko povedali. Luka nam je pripovedoval o svojih srečanjih z vrhunskimi svetovnimi športniki, med drugimi z rokometaši Barcelone, Janom Oblakom, smučarko Mikaelo Shiffrin, kolesarjem Primožem Rogličem, rokometašem Nikolo Karabatićem, z večino naših najboljših košarkašev in s številnimi drugimi. Pohvalil se je z izjemno zbirko njihovih podpisov, posvetil, dresov in podobnih spominkov. Srečevanje s športniki in pogovori z njimi mu na nek način nadomeščajo možnost ukvarjanja s tekmovalnim športom, za katero je prikrajšan.

Trening je tokrat minil nekoliko hitreje in fantje so se Luki zahvalili tako, da so mu pripravili odbojkarsko žogo s podpisi in mu podarili tekmovalni dres ekipe Krke.

Luka pa nas je v zameno ponovno utrdil v prepričanju, da je ukvarjanje s športom posebno veselje in vrednota.

Luka, želimo ti vse dobro in še veliko srečanj s športnimi vzorniki.

Odbojkarji Krke