V nedeljo 17. novembra je kadetska selekcija novomeških odbojkarjev nastopila na 2. turnirju kadetov na Ravnah na Koroškem. V primerjavi s prejšnjim turnirjem so bili tokrat zbrani vsi (najboljši) igralci. Apetiti in pričakovanja trenerja Luke Brulca so tako bila visoka kljub zahtevnima nasprotnikoma, ekipe Fužinarja SIJ Metal Ravne in SGD Strdin iz Maribora. Krkaši so odigrali drugo in tretjo tekmo turnirja. Prva tekma med omenjenima tekmecema je postregla z odbojko na visoki ravni, do zmage po treh nizih pa so prišli odbojkarji Fužinarja.

Nekaterim igralcem Maribora je po tekmi padla koncentracija, oz. so bili vidno razburjeni in razočarani. Trener Novomeščanov je upal, da bo njegovim varovancem uspelo izkoristiti načeto samozavest vrstnikov iz štajerske prestolnice, a žal se ni izšlo. Mladi Krkaši se kljub temu, da pri Mariborčanih ni nastopal njihov najboljši igralec Bračkom, niso znali spopasti z nasprotnikom. Še več, težave so imeli z lastnimi napakami, kar nekaj težav je bilo v pri elementih sprejema in podaje.

Neupoštevanje navodil trenerja, svojeglavo igranje ter manjko borbe in želje po igranju, kaj šele zmagi, je pripeljalo do dveh gladko izgubljenih nizov.

Novomeški mladi upi so na drugi tekmi nastopili nekoliko bolje, vsaj v prvem nizu. Večji del niza so držali prednost, ob koncu imeli celo dve zaključni žogi, a žal niso izkoristili ponujene priložnosti. Po podaljšani igri je niz pripadel Fužinarju z 28:26. V drugem nizu je trener Brulec dal priložnost tudi igralcem s klopi, ki so sicer pokazali nekaj borbenosti, a kvalitete so bile na strani vrstnikov Fužinarja. Ti so niz brez težav dobili in tako slavili končno zmago.

Še vedno verjamem, da smo letos sestavili dobro ekipo kadetov in da nas kljub težki skupini in s trdim delom naprej čakajo lepši rezultatski časi.

Luka Brulec, trener

Rezultati – 2. krog, 17. 11. 2019:
Fužinar Sij Metal Ravne – Maribor SGD Strdin 2:1 (25:23, 21:25, 15:10)
Maribor SGD Strdin – Krka 2:0 (25:18, 25:20)
Krka – Fužinar Sij Metal Ravne 0:2 (26:28, 10:25)