V prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja sta se v Novem mestu udarila Krka in Maribor. Pričakovano smo bili priča že drugemu napetemu obračunu med omenjenima ekipama v letošnjem letu, na koncu pa je ponovno zmaga pripadla gostom, tokrat z rezultatom 1:3 (22:25, 25:21, 24:26, 24:26). Štajerci so tako naredili prvi korak k napredovanju v polfinale pokala, a to bodo morali še potrditi prihodnjo sredo, ko bo v Mariboru na sporedu povratna tekma.

Pokal Slovenije, četrtfinale, prva tekma
Krka – Maribor
1:3 (22:25, 25:21, 24:26, 24:26)

Tekmo so bolje odprli gosti in hitro pokazali razlog neporaženosti v državnem prvenstvu in dobrih rezultatov v mednarodnem tekmovanju MEVZA. Z odlično igro v obrambi so hitro prevzeli vajeti in pobegnili na zajetnih 7 točk prednosti. V začetku tekme domačim nikakor ni stekla organizacija napada. V drugem delu niza so podaje vendarle našle napadalce in Krkaši so se uspeli približati na 22:24. Gostujoči trener Sebastijan Škorc je posegel po polminutnem odmoru in s tem prekinil nalet Krke, Donik pa je uspešno zaključil za zmago v prvem nizu.

Že ob koncu prvega niza je v igro pri domačih namesto mladega Travnika vstopil Kumer, ki je nato tudi nadaljeval v drugem nizu in Krkašem prinesel nekaj sveže moči v napadu. Po vodstvu Krke z 18:16 so Štajerci odgovorili s tremi zaporednimi točkami in najavili novo napeto končnico. Sledilo je nekaj točk ob katerih so se razvnele strasti tako na eni kot na drugi strani. Domači so ohranili treznejšo glavo in v ključnih momentih storili manj lastnih napak ter se zasluženo veselili zmage in izenačenja v dobljenih nizih.

V tretjem nizu nizu je pri gostih nerazpoloženega Možiča zamenjal Herman, a osrednjo vlogo pri gostih je imel Donik. V napadu je bil praktično nezaustavljiv. Mariborčani so vse do zadnjih trenutkov suvereno peljali niz v svojo korist, zataknilo pa se je pri 19:24. Po uspešnem napadu domačih je domači trener Tomislav Mišin na servis poslal Davida Renka. Z nekaj dobrimi servisi in dobro igro v bloku so domači uspeli ubraniti kar pet zaključnih žog. Za izenačenje na 24. točki je Hafner z blokom ujel napad Donika. V naslednji akciji je Bogožalec priigral gostom šesto zaključno žogo, to pa so gostom podarili kar novomeški odbojkarji, saj so se pri bloku ujeli v mrežo.

Krkaši so nalet s konca tretjega niza prenesli tudi v četrtega in povedli s 6:2. Štajerci so hitro reagirali in v naslednjih minutah izničili prednost. Nobena izmed ekip si nato ni uspela priigrati občutnejše prednosti in sledila je nova napeta končnica. Drobnič je z asom poravnal na 21, nato pa sta se ekipi dajali točko po točko. Kumer je domačim priigral prvo zaključno žogo. Na drugi strani je s penalom vrnil Mulec. Sledil je še uspešen napad Hermana, v zadnji akciji srečanja pa je napad domačih končal v mreži.

To je bila prva v nizu treh zaporednih tekem med moštvoma Krke in Maribora. Že v petek se bosta ekipi znova pomerili v Mariboru, šlo bo za tekmo 9. kroga državnega prvenstva, povratna tekma četrtfinala pokalnega tekmovanja pa bo prihodnjo sredo, prav tako v Mariboru.