V 9. krogu 1. DOL za moške sta se srečali ekipi Maribora in Krke. Tekmo v Dvorani Lukna je zanesljivo dobila ekipa Maribora s 3:0 (21, 9, 16) in tako ostaja neporažena v tem delu prvenstva.

1. DOL za moške, 9. krog
Maribor – Krka
3:0 (25:21, 25:9, 25:16)

Dvorana ŠD Lukna, Maribor, gledalcev 250, sodnika Valentar Bernard, Atanasov Daniel.
Maribor: Hafner, Planinšič 3,  Mulec 6, Detela 6, Koblar 2, Možič 15, Donik 9, Uremovič 3, Bračko 1, Kovačič, Herman, Bogožalec 1, Košenina (L), Šijanec (L)
Krka: Hafner 1, Erpič 3, Kosmina 12, Drobnič 7, Travnik, Pucelj, Lindič 3, Kumer 4, Ogulin, Renko, Dimič, Ožbalt (L), Borin (L).

Tekmo so bolje začeli domači igralci, ki so po bloku Žige Donika vodili že z 10:6, kar je bil razlog za prvo prekinitev na zahtevo trenerja Krke Mišina. Ko je slednji še drugič posegel po odmoru, so imeli domači odbojkarji že pet točk naskoka (16:11). Po tem odmoru so se gostje ob vstopu v končnico niza čisto približali, vendar je domačim ostalo dovolj prednosti, da so niz osvojili s 25:21.

Tudi začetek drugega niza je potekal po željah Mariborčanov, ki so pri obeh odmorih na zahtevo gostujočega trenerja že vodili s 7:2 in 10:2. Gostitelji, ki so v tem nizu popolnoma nadigrali goste, so prednost do konca niza samo še večali ter ga prepričljivo osvojili s 25:9.

Začetek tretjega niza pa je postregel z bolj izenačeno igro, saj si nobena od ekip ni pridelala večje prednosti. Ko so Mariborčani prvič v nizu povedli z 10:8, je trener gostov hitro reagiral z odmorom. Po še eni od točk Uroša Planinšiča z blokom, je gostujoči strateg z odmorom še zadnjič poizkušal zaustaviti nalet Mariborčanov. V tej nameri ni uspel, saj so Štajerci še naprej igrali na visoki ravni ter tudi tokrat niz zanesljivo osvojili s 25:16.

Žiga Donik, igralec  Maribora: »Tekma je bila zelo težka, čeprav ni bilo videti tako. Tekmeci so začeli dobro, tekma je bila od začetka zelo izenačena. Nato smo mi pritisnili, oni pa so z lastnimi napakami izgubljali stik z nami in na koncu smo zasluženo zmagali.«

Martin Kosmina, igralec Krke: »Spet smo slabo odigrali, koncentracija je bila premajhna in tako se proti takšni ekipi Maribora ne da igrati.«

(vir: odbojka.si/OK Maribor)

Naporen ritem tekmovanja se nadaljuje. Že v sredo se bosta ekipi Krke in Maribora vnovič srečali. V štajerski prestolnici bo na sporedu povratna tekma četrtfinala pokalnega tekmovanja.