Zasedba starejših dečkov MOK Krke je na 3. turnirju skupine B v sklopu kvalifikacij za 1. ligo v domači telovadnici OŠ Bršljin premagala vrstnike iz Žirovnice z 2:0 v nizih. Gostje iz Žirovnice so se odlikovali z zavzeto in borbeno igro. Žal sta ti dve odliki izostali v domači ekipi Krke, kar se je močno poznalo na velikem številu neizsiljenih napak v napadu, začetnih udarcih ter sprejemanju servisov. Napake igralcev Krke so bile na žalost domačih navijačev prisotne celotno tekmo tako, da se navijači niti ogreti niso mogli za kaj več, kot za novembersko tišino. Še posebej v 2. nizu je bilo napak zelo veliko, ko so igralci, ki so stopili na »parket«, Jakše, Kokalj, Radoš, Kastelic, Šuštarič, Hočevar Nahtigal, Laknar in Kokalj, pomlajeni ekipi Žirovnice prepustili skoraj niz, ki se je s pomočjo mreže končal po srečno izvedenem servisu Aljaža Vidica s 25:22 za Krko. Pri domačih se je najbolj izkazal kapetan Erazem Jakše.

Prikazana igra domačih igralcev, nepotrebni izgovori posameznikov za slabšo predstavo in nespoštljiv odnos do popravljanja lastnih neizsiljenih napak večine igralcev še ne obeta morebitnega preboja v prvoligaško konkurenco in kasneje enakovredne boje z ekipami 1. lige!

Preostali točki je Krka dobila na račun nepopolne ekipe Kostanjevice na Krki, ki je v Novo mesto pripotovala le z enim igralcem in spremstvom njegovega trenerja.

V preostalem srečanju so Brezovčani ugnali Žirovnico v dveh nizih.

Podrobnejši podatki o rezultatih so dosegljivi na tej povezavi: http://www.odbojka.si/index.php?podst=3485790021866529791

MOK