Za to, da so Blaž Brkić, Urh Kic, Gal Medved, Kostja Skenderović, Enej Fink, Maj Resnik, Aleksej Laknar, Jure Kastelic, Žiga Kastelic, Arne Oblak, Val Udovič in Jure Macedoni dobili priložnost za igro na 3. turnirju kvalifikacij skupine D za A ligo državnega prvenstva v kategoriji male odbojke v telovadnici OŠ Žužemberk zadnjo soboto v novembru 2011, sploh dobili priložnost za preverjanje svojega odbojkarskega in ostalega športnega znanja, je bila zaslužna tudi spremenjena domača ekipa iz Žužemberka. Namreč žužemberski trener Bojan Brulec, živa igralska in trenerska legenda slovenske odbojke, je na tem turnirju dal priložnost klubski selekciji mini odbojke oziroma dečkom, ki so bili mlajši v povprečju za 2 do 3 leta od sestave selekcije Krke, ki jo je spremljal terner Andrej Prah in številna zasedba staršev in sorodnikov. Poleg Žužemberčanov so na tem turnirju sodelovali še odbojkarji Mokronoga, ki prav tako po starosti spadajo v kategorijo mini odbojke in so šele letos začeli z načrtnimi treningi.

V uvodni tekmi so domači matadorji pokazali natančnejše znanje odbojke in proti igralcem iz Mokronoga, ki šele stopajo po poti neštetim odbojkarskih skrivnosti, prepustili v dveh nizih le 21 točk.

V drugi tekmi sta se pomerili Krka in Mokronog. Trener Prah je premešal četvorke z namenom, da igralci, ki doslej niso dobivali priložnosti za igranje ali so jo dobili malo, pokažejo tokrat uporabo doslej naučenega. V prvem delu prvega niza je četvorka Urh, Gal, Kostja in Maj na servis Urha Kica povedla sicer s 4:0, toda kasneje je delovala precej negibljivo in neorganizirano, saj so “težke” noge bile polne treme, sodelovanja v ekipi pa praktično ni bilo opaziti. Po nekaj srečno dobljenih točkah Krke je ob prvem odmoru Mokronoga trener Prah dal navodila za sodelovalno igro. Četvorka Krke je upoštevala nasvet in z vztrajno sodelovalno igro počasi višala razliko, ki je na koncu niza znašala 8 točk. Druga četvorka Krke je nadaljevala s takšno igro in Blaž, Jure Macedoni, Jure Kastelic in Aleksej so pripeljali Krko do nove zmage – 25:12.

V zadnji tekmi je Krkina prva četvorka Enej, Maj ter izkušena Val in Arne naletela na borbeno pomlajeno četvorko Žužemberka (Mrvar, Prijatelj, Horvat in Župec). Skozi ves niz so mlajši domačini uspeli slediti igri četvorke Krke na račun dobre odbojkarske tehnike in premišljenih napadalnih akcijah, katero silino pač trenutno zmorejo. Tehtnico na stran Krke sta, ob dobri obrambni igri vseh igralcev Krke, v uspešnih napadalnih akcijah prevešala Arne in še bolj Val tako, da je Krka dobila uvodni niz s štirimi točkami razlike.

V drugem nizu je poleg manj izkušenih treh, Jureta Kastelica, Alekseja, Gala Medveda, zaigral tudi izkušeni in prodorni Žiga Kastelic. S svojo prodornostjo v napadalnih akcijah na račun podaj svojega brata Jureta in Alekseja Laknarja je Žiga omogočil visoko vodstvo Krke kljub pogumni obrambni igri Žužemberka s četvorko Urbančič, Obrstar, Štrucelj in Pirc (slednjega je v zadnji tretjini niza zamenjal Bambič). Namreč pri vodstvu Krke z 18:9, 19:9 in 21:11 so v igro vstopili Kostja, Urh in namesto Žige še Jure Macedoni. Z delnim izidom 4:4 je tako sestavljena četvorka pripeljala Krko do šeste zaporedne zmage v kvalifikacijah za A ligo.

Na turnirju sta manjkala prodorni Tim Šetina zaradi poškodbe ter mladi Martin Jakše.

Nadaljevanje bojev državnega prvenstva v A ligi zahod bo Krka nadaljevala v novem koledarskem letu. Termini so objavljeni na ustreznih podstraneh spletne strani odbojka.si.

MOK (foto: M. Oblak)