V zaostali tekmi 10. kroga DP sta se v Novem mestu pomerila Krka in Panvita Pomgrad. Pomembnih točk so se razveselili odbojkarji Krke, ki so do šeste zmage v sezoni prišli z rezultatom 3:1 (25:21, 25:18, 17:25, 25:18). Najbolj razpoložena igralca sta bila Martin Kosmina in Zlatko Pulko, oba sta dosegla po 19 točk. Krkaši so tokrat blesteli v bloku, zbrali so jih kar 13.

1 . DOL za moške, 10. krog
Krka – Panvita Pomgrad
3:1 (25:21, 25:18, 17:25, 25:18)

Novo mesto, 4. 12. 2019. Sodnika: Miklošič Sanja, Valentar Bernard. Obiskovalcev: 100
Krka: Hafner 5, Ožbalt (L), Erpič 7, Kosmina 19, Borin (L), Drobnič 7, Travnik, Pucelj,  Kumer 16, Lindič 8, Renko, Dimič
Panvita Pomgrad: Vori, Novak (L, Vinkovič, Drvarič 3, Ražnatović 8, Vrabl (L), Pulko 19, Flisar 1, Grabar, Bedrač 8, Marovt 4, Plesec 7, Rojnik 6

Tekmo so bolje odprli domači. Z boljšim sprejemom so imeli več možnosti za raznolikost v napadu in na ta račun so pobegnili na 13:8. Gostujoči trener je reagiral s polminutnim odmorom in predramil svoje varovance, ki so nato z boljšo igro v obrambi uspeli ujeti priključek na 14:13. V končnico niza sta ekipi vstopili poravnani na 20, sledile pa so minute gostiteljev. Za nekaj atraktivnih točk sta poskrbela Kosmina in Kumer, za zmago domačih v prvem nizu pa je zadoščala že prva zaključna žoga, saj so gostje napad poslali v avt.

Prva polovica drugega niza je bila povsem izenačena. Tako na eni kot na drugi strani se je zvrstilo nekaj napak začetnem udarcu. Na srečo novomeških ljubiteljev odbojke so domači v drugi polovici niza popravili to odbojkarsko prvino in otežili delo gostujočih sprejemalcev, posledično tudi napadalcev. Na uspešen napad Kosmine, ki je temu pristavil še dva zaporedna asa, so domači pobegnili na 18:14. Po solo bloku Lindiča za 22:16 je bilo že jasno, da bo tudi drugi niz pripadel domačim.

Čeprav so tretji niz nekoliko bolj udarno, z nekaj uspešnimi bloki Lindiča in dobrimi servisi njegovih soigralcev, pričeli domači odbojkarji, pa so v nadaljevanju vajeti prevzeli gosti. Boljši servis so podkrepili z dobro igro v bloku in obrambi in pobegnili sprva na 18:14, po novem uspešnem bloku Drvariča pa kar na 21:15. V dresu gostov je bil nezaustavljiv predvsem Zlatko Pulko. Drvarič je pristavil as za 23:16, domači pa so do konca niza z dvema napakama podarili še zadnji dve točki gostom.

Četrti niz je bil izenačen vse do štirinajste točke. Na obeh straneh smo lahko videli borbo za vsako žogo in nekaj lepih, dolgih izmenjav. Na tej točki se je gostom porušilo prav vse. Kumer je poskrbel za nekaj blokov, v napadu sta bila zanesljiva Kosmina in Drobnič, kar je zadoščalo za delni rezultat Krke 7:0 in vodstvo z 21:14. Gosti so še poskušali, a visoka razlika v prid domačih je zadoščala za novo, šesto zmago v letošnji sezoni.

David Kumer, odbojkar Krke:
“Po treh težkih tekmah z Mariborom smo končno zaigrali tako kot znamo. Držali smo se tistega, kar smo se dogovorili na treningih in to se nam je na koncu obrestovalo.”

Zlatko Pulko, odbojkar Panvite:
“Seveda smo razočarani nad rezultatom. Vsaka točka zdaj prinaša modro skupino. Že pred začetkom tekme smo vedeli, da bo odločil servis in sprejem. Krkaši so pritiskali na servisu in igrali tudi na kakšno napako več, kar se jim je tudi obrestovalo. Mi smo imeli probleme v napadu, tekmeci  so dobro postavljali blok in to je na koncu tudi odločilo.”