V soboto, 21. 12. 2019, se je prva ekipa starejših dečkov MOK Krke v Podbočju udeležila zadnjega kvalifikacijskega turnirja kvalifikacij za 1. A ligo. Uvrstitve v 1. A ligo, kjer bo nastopalo v nadaljevanju prvenstva 8 ekip, sta se povsem zasluženo veselili ekipi Brezovice in Ljubljane Volley. Igralci prve ekipe Krke, ki so med petimi ekipami v svoji kvalifikacijski skupini obtičali na 3. mestu, pa bodo prvenstvo nadaljevali v 1. B ligi.

Igralci Krke so imeli pred tem turnirjem še vedno praktične možnosti za uvrstitev med elitno osmerico. Zelo dobro so trenirali v zadnjih treh tednih ter na treningih prikazovali zelo dobro igro z majhnim številom neizsiljenih napak. Prelili so ogromno znoja in energije ob fizičnih, tehničnih in taktičnih pripravah, ki so potekali pod vodstvom trenerjev Luke Brulca in Andreja Praha, ki sta pa namesto znoja izgubljala čas in živce ob načrtovanju treningov, večkratnemu dajanju navodil za isto stvar ter občasnemu preganjanju nediscipline posameznikov.

Glede na razplet dogodkov na tekmah proti Brezovici in Ljubljani Volley pa so igralci Krke, kljub dosedanjim tekmovalnim izkušnjam iz male in velike odbojke zadnjih treh let, očitno pozabili na potraten čas za preliti znoj zadnjih treh tednov ter na obeh tekmah prikazali slabšo psihično pripravljenost, kar se je močno odrazilo z ogromnim številom grobih napak pri začetnih udarcih, ki so pravilom končali daleč od zadnje linije nasprotnikov. Prav tako je bil organizator igre Krke primoran v garaško delo pri organiziranju napadov ob velikanskem deležu nezanesljivih sprejemov prve šesterke.

Na momente so Krkaši prikazali igro s treningov, toda ta igra je trajala veliko prekratek čas za končni uspeh:

  • V prvi tekmi prvega niza proti Brezovici so po prvem odmoru na zahtevo trenerja Praha zaostanek s 6:8 uspeli z dobro igro pretopiti v občutno vodstvo s 14:9, ki pa so ga žal zapravili s katastrofalnim sprejemom, ki jih nista ustavili niti drugi odmor niti dve menjavi trenerja Praha. Brezovčani so tako ob preobratu prestavili še za prestavo višje z neusmiljenimi napadi prek lahkih konter ter z delnim izidom 1:10 deklasirali postavo Krke. Sprejem in že omenjeno izvajanje začetnih udarcev sta tako ostala nespremenjena tudi v drugem nizu in gladke zmage so se zasluženo veselili Brezovčani.
  • V drugi tekmi prvega niza proti Ljubljani Volley se je zgodba prvega niza proti Brezovici ponovila: kljub pogostim napakam na začetnih udarcih so vodstvo dveh do treh točk Krkaši uspeli držati do 17. točke. Potem je sledil že znani sprejemalski mrk in Krkina barka je bila tako napol potopljena z delnim izidom 4:10 oziroma s prvim izgubljenim nizom. V drugem nizu, ko je igralcem Krke že tekla voda v grlo, so končno prikazali stabilnejšo in učinkovitejšo igro ter po zaostanku s 6:9 in odmoru Krke na 12. točki ujeli Ljubljančane. Sledila je izenačena igra tako v učinkovitosti kot v napakah, kjer je Krka tudi z nekaj športne sreče uspela izenačiti v nizih s tesno zmago s 26:24.
  • V zadnjem nizu, ki se je igral do 15. točke, igralci Krke niso uspeli obdržati prednosti 8:6. Ponovni krivec je bil slab sprejem in posledično odlično izpeljani kontranapadi Ljubljančanov, ki so z delnim izidom 9:3 dokončno potopili Krkino barko v 1. b ligo!

Premoč zmagovalcev iz Ljuibljane se je kazala tudi v aktivnejši pomoči navijačev in v aktivnejši spodbudi igralcev v primerjavi s pogosto anemičnimi ter nepovezanimi igralci Krke.

Ekipo Krke so zastopali Jakše (10/11), Kokalj (6/4), Vidic (8/8), Kastelic (6/7), Kopina (3/5), Špes (0/7), Hočevar Nahtigal, Laknar, Vrhovec ter najučinkovitejša Šuštarič (9/3) in Radoš (18/7).

Podrobnosti in rezultate najdete na spletni strani odbojkarske zveze.

MOK