Odbojkarji Krke so v 13. krogu 1. DOL za moške gostovali v Črnučah. Po treh tesnih nizih je zmaga s 3:0 (22, 25, 23) pripadla odbojkarjem Črnuč. S tem porazom so se odbojkarji Krke znašli v nezavidljivem položaju, saj sta zmago zabeležila tako Hiša na kolesih kot Panvita, neposredna konkurenta za dve preostali mesti, ki vodita v modro skupino. O napredovanju bo odločal zadnji krog.

1. DOL za moške, 13. krog
Črnuče – Krka
3:0 (25:22, 27:25, 25:23)

Dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 80, sodnika Goznik Smiljan (Slivnica), Miklošič Sanja (Maribor).
Črnuče: Trobiš, Mihelčič, Mivšek, Čopi, Vilar, Tepić, Rojnik, Gornik, Beravs, Rutar, Slovnik (C), Valenčič, Pikl (L) in Slobodnjak (L). Trener: Zoran Kedačič.
Krka: Hafner, Ožbalt (L), Erpič, Kosmina (C), Travnik, Pucelj, Kumer, Lindič,  Renko. Trener: Tomislav Mišin.

Začetek prvega niza je pripadel Črnučanom, zlasti po zaslugi boljšega servisa. Minimalno razliko so domači povečevali vse do 16:11, potem pa se je začela topiti, ko so tudi sami napravili nekaj neizsiljenih napak. V končnico sta ekipi vstopili izenačeno, toda odmor, ki ga je vzel trener Novomeščanov Mišin, je bolj koristil domačim in s točkama blokerjev Rutarja in Tepića so niz pripeljali do konca, s 25:22.

Drugi niz so bolj odločno začeli gostje. Po uspešnih napadih Kosmine in Kumerja so si zagotovili prednost štirih točk, a so jih domači ujeli in ekipi sta izmenjevali v vodstvu. Krkaši so dvakrat zapored blokirali kapetana Črnuč Slovnika in prišli do vodstva 17:20. Po odmoru trenerja Kedačiča so z enako mero vrnili gostitelji. Po treh uspešnih blokih Rutarja in Slovnika so rezultat izenačili na 21. Gostje niso izkoristili prve zaključne žoge, nato se je enako zgodilo domačim. Potem pa sta odgovornost prevzela črnuška sprejemalca Trobiš in Slovnik in dosegla potrebni dve točki za osvojitev drugega niza s 27:25.

Tretji niz je bil dokaj nervozen, zaradi ugovarjanja sodnikom je rdeč karton prejel gostujoči kapetan Kosmina. Pri obeh ekipah so se vrstile napake na začetnem udarcu. Novomeščani, ki so v Ljubljano prišli samo z osmimi igralci, so nato poskusili z menjavo. Renko je vstopil namesto Kumerja, kar pa ni prineslo preobrata. Do 18. točke sta si ekipi predajali vodstvo, nato pa sta Valenčič s tremi napadi in Slovnik z dvema napadoma domačim priborila tri zaključne žoge. Tretjo so, po timeoutu, tudi izkoristili ter tako zmagali z minimalno razliko, s 25:23.

Zoran Kedačič, trener Črnuč: »Najprej čestitam fantom za prikazano odlično igro. Po prejšnji soboti, ko smo bili blizu zmagi in izgubili dve točki proti Salonitu, smo tokrat stopnjevali in bili uspešni. Predvsem me veseli, da se nismo predali razmišljanju, da da tekma nič ne pomeni v nadaljevanju sezone. Za nas ta zmaga veliko šteje in danes smo naredili veliko pozitivnega za naprej.«

Martin Kosmina, kapetan Krke: »Mislim, da smo v tekmo vstopili s premalo resnosti, kar se je poznalo na napakah, ki smo jih delali. Te so nas danes stale zmage.«

(vir: odbojka.si/Sandi Kodrič)

Pred odbojkarji je torej le še en prvenstveni krog. V modro skupino bodo napredovale najboljše štiri ekipe prvega dela. Medtem, ko sta si Merkur Maribor in Salonit Anhovo že zagotovila napredovanje, pa je precej več negotovosti za preostali dve mesti. Pred 13. krogom je najbolje kazalo prav Krki, a razpletlo se je vse prej kot po željah novomeških odbojkarjev. Črnuče so prekrižale načrte Krki, konkurenta za modro skupino Hiša na kolesih in Panvita Pomgrad pa sta v gosteh ugnala favorizirani moštvi Salonita in Maribora.

Rezultati 13. kroga:
Črnuče – Krka 3:0 (22, 25, 23)
Salonit Anhovo – Hiša na kolesih Triglav 1:3 (-28, -28, 17, -29)
Merkur Maribor – Panvita Pomgrad 2:3 (-20, -18, 15, 19, -11)
Šoštanj Topolšica – Hoče 2:3 (25, -26, 22, -20, -6)

14. krog 1. DOL (25. januar 2020):
Krka – Šoštanj Topolšica
Hoče – Merkur Maribor (22. januar)
Panvita Pomgrad – Salonit Anhovo
Hiša na kolesih Triglav – Črnuče

Sledi novoletni premor, zadnji in hkrati odločilni krog pa bo 25. januarja. Odbojkarji Krke bodo v športni dvorani Marof gostili ekipo Šoštanj Topolšice, tekma pa bo ob 19. uri. Podpora s tribun bo še kako pomembna, za to vas že zdaj vljudno vabimo na tekmo!