Starejši dečki MOK Krke so sicer ohranili resno delo na treningih toda na 2. turnirju v Kočevju, 19. 1. 2020, niso uspeli ponoviti dveh nadejanih zmag iz prvega kroga.

V vrstah Krke so manjkali kar štirje igralci zaradi poškodbe in bolezni. V prvi tekmi so se ponovno pomerili z odbojkarji Kočevja ter v dveh nizih zmagali. Zaradi ponovno slabega sprejema so v drugem nizu domači igralci pretili z osvojitvijo niza (20:20) toda sprejemalec Krke, Jaka Radoš, je na slab sprejem svojih soigralcev odgovoril z dobrimi servisi, ki so omogočali izvajanje dobro organiziranih kontranapadov in posledično zanesljivo končnico niza (25:20).

Na ogrevanju pred drugo tekmo je prišlo do nove poškodbe v vrstah Krke potem, ko je srednji bloker Črnuč z napadalnim udarcem v glavo iz neposredne bližine močno zadel edinega podajalca Krke Žigo Kastelica. Žiga je sicer v prvem nizu igral do vodstva Črnuč z 9:10, toda slabost je bila prehuda, zato je v igro namesto njega vstopil Luc Hočevar Nahtigal. Sistem 6-0 Krke je močno olajšalo delo pri blokiranju in postavitvi obrambe Črnučam, na roke pa jim je šel izredno slab sprejem Krkinih igralcev tako, da ni bilo več primernega podajalca, ki bi te slabe sprejeme uspel vsaj delno zakriti z dobrimi podajami. Tudi bučna podpora njihovih staršev in rezervnih igralcev je bila močno na strani Črnuč. Kljub temu so Krkini igralci do 19. točke uspeli ohranjati minimalni zaostanek ene točke, toda v končnici so bili Črnučani še bolj koncentrirani na postavitev dvojnih blokov in obrambe po nadaljnjih slabih sprejemih Krke ter v kontranapadih uspešno nizali točke – 20:25.

Drugi niz je Krka poizkusila s sistemom 5-1, toda slab sprejem se je vztrajno nadaljeval, v napadu pa je bil razpoložen samo en pogumni napadalec, ki se ni ustrašil dvojnih bokov – Aljaž Kopina. Tudi v tem nizu je Krka imela priključek po dveh odličnih servisih Aljaža Kopine na 18. točki, toda končnica je ponovno suvereno pripadla boljšim Črnučam, ki so Krko pustili na 19. točki.

Za ta nivo igranja je bilo na obeh tekmah večkrat dopuščeno igranje zadržane druge žoge, kar je predvsem med Krkine igralce vnašalo dodatno zmedo in nesigurnost v poštenost sojenja.

Statistični podatki učinka igralcev z upoštevanjem prve tekme in prvega niza druge tekme:


SprejemServis NapadBlokObrambaPodajaSkupaj
Jaka 7
(45 %)
8 6
(60 %)
-1 / / 20
Žiga Ko. -6
(0 %)
3 0
(23 %)
2 / / -1
Aljaž K. 0 12 8
(53,8 %)
5 / / 25
Žan -1 6 6 (80 %) 2 1 -2 12
Žiga Ka. / -1 / 2 / 5 6
Luc / 5 2
(50 %)
1 / / 8
Lev 2
(28 %)
/ / / / 0 1
Aljaž V. / 2 / / / 0 2
Skupaj 2
(34 %)
35 22 11 1 3 74

Izredno slab sprejem. V primerjavi z mejo dobrega sprejema, ki je pri 55 %, je Krka imela samo 34 % sprejem (sprejem, po katerem se še da igrati penale). Torej sprejem je bil nezadosten kljub mnogim vajam za sprejemanje v tednu pred turnirjem!

Pohvaliti velja Aljaža Kopino, ki je bil najučinkovitejši v bloku in na začetnih udarcih, v napadu iz druge linije pa je večino žog zaključil že s prvim napadom.

Podrobnosti in lestvico najdete na spletni strani odbojkarske zveze.

MOK