Odbojkarji Krke so se še drugo leto zapored odlično izkazali v prvem delu prvenstva in se zasluženo uvrstili v ligo za prvaka oz. takoimenovano modro skupino. Prvi del, kjer sicer nista nastopali najboljši slovenski moštvi zadnjih let, ACH Volley in Calcit Volley, so Krkaši sklenili na odličnem tretjem mestu, takoj za Mariborčani in Kanalci. Za uspeh novomeških odbojkarjev gre vnovič veliko zaslug pripisati trenerju Tomislavu Mišinu.

Tomislav Mišin

To je za 48-letnega hrvaškega strokovnjaka druga sezona na klopi novomeške Krke, ki bo tako še drugič zapored z ekipo, ki je bila še pred dvemi leti na robu izpada iz prve lige, naskakoval najvišja mesta v prvenstvu. Mišin pred nadaljevanjem ne skriva osebnega zadovoljstva, hkrati pa opozarja, da Krkaši še niso rekli zadnje besede.

“Seveda mi ta uspeh veliko pomeni. Po koncu lanske sezone smo izgubili Turka in Konciljo, zato je bil pričetek te sezone precej turbulenten. Precej smo pomladili ekipo in pred začetkom sezone bi težko obljubljali takšne rezultate, kot smo jih sedaj dosegli. Mislim, da gre tu predvsem za velik uspeh vseh v klubu in seveda igralcev, da smo se dokaj zanesljivo uspeli prebiti v modro skupino, obenem pa uspeli izpostaviti nekaj novih igralcev.”

Luka Lindič

Medtem, ko je jedro ekipe ostalo bolj ali manj enako, pa sta v velike čevlje stopila dva mlada, a še kako perspektivna igralca, komaj 17-letni Toni Travnik in predvsem 21-letni Luka Lindič.

“Lindič je prijetno presenečenje te sezone. Dobro je izkoristil ponujeno priložnost in se pokazal tudi kot izvrstna dolgoročna rešitev za klub. Tu je še mladi Toni, ki je po mojem mnenju sigurno prihodnost slovenske odbojke. Kljub njegovim rosnim 17 letom menim, da bo že prihodnje leto pripravljen za osrednjo vlogo v prvi šesterici.”

Toni Travnik

Mišin je z rezultatom, z osmimi zmagami na štirinajstih tekmah in nekaj tesnimi porazi, zadovoljen, a vidi precej še precej prostora za napredek.

“Z rezultatom sem zadovoljen, z igro seveda nikoli nisem. A vendar je napredek v primerjavi z lansko sezono viden, kar me še posebej veseli. Izpostavil bi kapetana Martina Kosmino, ki letos igra res odlično. Govoril sem s kolegi, ki se z odbojko v Sloveniji ukvarjajo že dlje časa in vsi se strinjajo, da takšne sezone še ni odigral. Postal je pravi vodja ekipe. Z njim na čelu je napredovala celotna ekipa, dvignila se je kvaliteta treningov in, kot pravim, moram biti zadovoljen. Seveda, bile so tekme, kjer nam ni šlo po načrtih, a takšnih je bilo manj kot v pretekli sezoni. To je še en pokazatelj, da smo na pravi poti in v letošnji sezoni zagotovo še nismo rekli zadnje.”

Martin Kosmina

Nekdanji organizator igre pred nadaljevanjem sezone pričakuje težke tekme, ki pa bodo le nekaj pozitivnega, tako nagrada kot tudi dodatna možnost za napredovanje.

“Želim si, da napravimo še en korak naprej, da se uvrstimo med najboljše štiri. Z uvrstitvijo v modro skupino smo dosegli zastavljen cilj. A ne bi bili pravi športniki, če ne bi želeli doseči še več. To sem tudi dejal svojim varovancem in skupaj se bomo borili naprej. Čakajo nas zelo dobre tekme in mislim, da bo ekipa od tega le profitirala. Pridružila se bosta tudi ACH in Calcit in to nam je še dodatna motivacija. Z velikim veseljem pričakujemo pričetek lige za prvaka.”

V športno dvorano Marof bodo prihajala le še najboljša moštva. Tako igralci kot trener si želijo bučne podpore s tribun v boju za najvišja mesta.

“Upam, da bo obiskanost tekem zrasla, saj se letos igra res kvalitetna odbojka, rekel bi, da je liga celo bolj kakovostna, kot je bila preteklo sezono. Bilo je nekaj res dobrih tekem. Kar me kot trenerja še posebej veseli in mislim, da je za slovensko odbojko zelo dobro, je to, da se je baza igralcev v Sloveniji močno razširila. Ni ekipe, proti kateri si lahko stoodstotno prepričan v zmago. Želim si, predvsem zaradi igralcev, ki si to res zaslužijo, da nas na tekmah obišče in podpre še večje število obiskovalcev.”

Sportklub 1. državna odbojkarska liga za moške – 2019/20

Rezultati prvega dela prvenstva

  1. Merkur Maribor (37 točk)
  2. Salonit Anhovo (30)
  3. Krka (26)
  4. Panvita Pomgrad (24)
  5. Hiša na kolesih Triglav Kranj (23)
  6. Hoče (12)
  7. Črnuče (10)
  8. Šoštanj Topolšica (6)

V modri skupini – ligi za prvaka bodo nastopale ekipe:
ACH Volley, Calcit Volley, Merkur Maribor, Salonit Anhovo, Krka, Panvita Pomgrad

V zeleni skupini – ligi za obstanek bodo nastopale ekipe:
Hiša na kolesih Triglav Kranj, Hoče, Črnuče, Šoštanj Topolšica

Domače tekme odbojkarjev Krke (ŠD Marof)
Krka – Calcit Volley (sreda, 5. 2. ob 20:00)
Krka – ACH Volley (petek, 14. 2. ob 20:00 )
Krka – Panvita Pomgrad (sreda, 26. 2. ob 20:00)
Krka – Merkur Maribor (sobota, 7. 3. ob 19:00)
Krka – Salonit Anhovo (sobota, 14. 3. ob 20:00)

Se vidimo v Marofu!