Sinoči sta se v prvem krogu modre skupine v Murski Soboti pomerila Krka in domača Panvita Pomgrad. Zmage s 3:1 so se razveselili domači odbojkarji in tako vknjižili prve točke v modri skupini. Kapetan Krke Martin Kosmina je bil z 20 točkami najbolj razpoložen posameznik na tekmi. Naslednja tekma za Krko bo že v sredo.

Sportklub 1. DOL za moške, modra skupina, 1. krog
Panvita Pomgrad – Krka
3:1 (-23, 17, 18, 25)

Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev 170, sodnika: Valentar (Prevalje) in Seifried (Maribor).
Panvita Pomgrad: Vori, Vinkovič, Drvarič 6, Ražnatović 14, Pulko 18, Grabar, Bedrač 4, Marovt 6, Plesec, Rojnik 16, Novak in Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar.
Krka: Hafner 1, Erpič 8, Vrhovšek, Kosmina 20, Drobnič 14, Travnik, Pucelj, Kumer 9, Lindič 5, Renko, Ožbalt in Borin (oba libero). Trener: Tomislav Mišin.

Skoraj dve uri igre so potrebovali Sobočani, da so uspeli streti odpor na lestvici bolje uvrščenega tekmeca in tako v modri skupini državnega prvenstva vknjižiti prvo zmago.

Odbojkarji Krke so tekmo pričeli odločno in po zanimivi odbojkarski predstaviti presenetili Panvito Pomgrad ter dobili uvodni niz na razliko.

Varovanci trenerja Aleša Hribarja pa so se nato vendarle zbrali in pred domačim občinstvom zaigrali učinkoviteje, kar je privedlo do izenačenja v nizih na 1:1.

Tretji niz je bil praktično identičen drugemu, kjer so Sobočani nadaljevali z borbeno igro in tekmecu v tem nizu prepustili vsega 18 točk.

Zadnji, četrti niz pa je bil nato znova izenačen, čeprav so si v končni niza prvi izdatnejšo prednost priigrali Sobočani. A se žilavi Novomeščani niso dali, izid je bil nazadnje izenačen na 25. točki, po razburljivi končnici četrtega niza pa je zmaga vseeno ostala v Murski Soboti.

Pri gostiteljih je bil z 18 točkami najuspešnejši Zlatko Pulko.

Aleš Hribar, trener Panvite Pomgrada: »Mi smo tekmo odprli dokaj nervozno, čeprav sicer tudi sam ne vem zakaj. V uvodnem nizu nismo igrali tiste odbojke za katero smo se dogovorili. Delali smo stvari ravno nasprotno od dogovorjenega. Poznala pa se je tudi nervoza ob debiju v modri elitni skupini. V prvem nizu je bilo sploh preveč napak pri začetnih udarcih. Mi smo jih naredili naredili celo malo več in Krka je ta niz zasluženo dobila. V zadnjem, četrtem nizu pa smo startali s štirimi, petimi napakami že na začetku, nasprotnika smo nato vseeno ujeli in prišli v borbo za razliko ter nato uspeli, da se je tekma obrnila nam v prid. Sicer pa je tudi mladim potrebno dati priložnost za igro in jim zaupati. Od sredine tekme proti Mariboru pričakujemo dobro tekmo, ne bomo pa zgolj statisti. Recept za dobro igro že imamo in tudi na tej tekmi bomo poizkušali zmagati.«

Martin Kosmina, kapetan Krke: »Mislim, da smo delali preveč napak na sprejemu in tako nismo v zadostni meri zmogli izkoristiti naše višine. Sobočani so odigrali odlično, sprejemalec Nikola Ražnjatović je bil vrhunski in nam je nasploh delal največ preglavic. Mi smo odigrali v redu glede na povratek v modro skupino. Prišlo pa bi lahko tudi do petega niza, ampak nam se proti dobremu nasprotniku tokrat ni izšlo. Mi smo sicer prišli v Mursko Soboti po zmago, toda Prekmurci so se resnično pokazali kot dober nasprotnik.«

(vir: odbojka.si/Panvita)

Odbojkarji Krke so tako na prvi tekmi modre skupine ostali brez nadejanih točk. Nova priložnost bo že to sredo, 5. februarja, ko bodo v Novo mesto pripotovali odbojkarji Calcita iz Kamnika. Tekma bo ob 20. uri v športni dvorani Marof.

Vabljeni!