V novomeški dvorani Marof sta se v 2. krogu modre skupine pomerila domača Krka in Calcit Volley iz Kamnika. Zmage s 3:0 so se po razburljivi tekmi razveselili gosti. Pri Krki sta po 16 točk dosegla Drobnič in Kosmina, 14 jih je pri gostih vknjižil Yordanov. Gostujoči odbojkarji so kar 11 točk vknjižili z blokom.

Sportklub 1. DOL za moške, modra skupina, 2. krog
Krka – Calcit Volley
0:3 (23:25, 28:30, 21:25)

Novo mesto, 5. 2. 2020. Sodnici: Miklošič Sonja, Tovornik Mojca. Gledalcev: 150
Krka: Hafner 3, Ožbalt (L), Erpič 6, Vrhovšek, Kosmina 16, Borin (L), Drobnič 16, Travnik, Pucelj, Kumer 13, Lindič 3, Ogulin, Renko, Dimič
Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Bregar 11, Koncilja 2, Mihalj, Hebda 2, Yordanov 14, Planinc 11, Brulec 3, Kvas, Lakner, Kotnik 12, Štebergar Zupan, Rotar (L)

Pričetek tekme je bil povsem izenačen vse do 10. točke. Gosti so nato poskrbeli za serijo treh točk, a novomeški odbojkarji so se z nekaj uspešnimi napadi Drobniča in Kosmine vrnili v igro ter povedli s 17:15. Gostujoči trener je reagiral s polminutnim odmorom. V končnico so z minimalno prednostjo vstopili Krkaši (20:19). Z dvema točkama je hitro odgovoril Yordanov in goste povedel v vodstvo. Krkaši so pretili do zadnje. Hafner je z zvitim napadom ubranil prvo zaključno žogo gostov,  na žalost domačega občinstva pa je naslednji servis končal v avtu (23:25).

Navkljub številnim napakam na servisu so se Krkaši tudi v drugem nizu dobro zoperstavili visokim Kamničanom. Z minimalno prednostjo so v končnico niza (19:20) vstopili gosti. Za izenačenje na 21 je Drobnič z blokom ujel napad Yordanova. Sledila je napaka na servisu domačih, gosti pa so z zvitim napadom pobegnili na dve točki prednosti. Hafner je z blokom izid poravnal na 23. točki in napovedal razburljivo končnico. Tako na eni kot na drugi strani ni bilo popuščanja. Blestela Kosmina in Yordanov, z blokom in napadalno točko se je izkazal tudi domači Lindič. Na koncu je Yordanov goste povedel v vodstvo z 28:29, podobno kot v prvem nizu pa se je niz končal z napako domačih. (28:30).

Za razliko od prvih dveh nizov so v začetku tretjega vajeti igre povsem prevzeli gostujoči odbojkarji in si priigrali zajetnejšo prednost. Krkaši so v uvodu storili nekaj več napak in Kamničani so se zlahka oddaljili. Z dobro igro je nadaljeval Yordanov, odlično pa sta mu sledila Planinc in Kotnik. Sploh slednji je domači obrambi paral živce z udarci po diagonali. Krkaši so se borili vse do zadnje točke, a za preobrat niso imeli resnejših možnosti.

Svit Hafner, organizator igre Krke:
“Končno smo tekmo začeli dobro. V začetku smo dobro servirali, nismo delali veliko lastnih napak, kar se je odrazilo tudi na rezultatu. Škoda edino, da v končnici prvega in drugega niza nismo uspeli zbrali več koncentracije. Z malo sreče bi lahko kakšen set tudi vzeli. Vesel sem za odigrano tekmo, dobro smo odigrali, le rezultat ni bil v naš prid. Ne glede na to, naša forma se dviguje in to je pomembno.”

Jan Brulec, organizator igre Calcita:
“Super je bilo, da je bila tekma razburljiva, da smo bili v prvih dveh setih do končnice poravnani. Upam, da so gledalci uživali. Na koncu mislim, da je pretehtalo več naših izkušenj in daljša klop. Rad bi pa čestital Krki, ki je res odigrala dobro in upam, da bodo tudi v nadaljevanju prikazali takšne igre.”

Odbojkarji Krke bodo v soboto gostovali v Mariboru.