Končno je tudi druga ekipa starejših dečkov odbojkarskega kluba Krke pričela s tekmovanji. Glede na lansko sezono je v ekipi precej novincev, zato so tudi treningi temu prilagojeni. Veliko je odvisno od iznajdljivosti trenerjev, saj so termini treningov skupni za prvo in drugo ekipo, tako da je včasih na treningu tudi več kot 20 igralcev, ki si deli eno samo igrišče.

Navkljub vsemu si trenerji prizadevajo fante čim bolj motivirati za delo in napredek, vsaj tistih, ki redno obiskujejo treninge, je očiten.

Prvi turnir so fantje odigrali v domači telovadnici v OŠ Bršljin prejšnjo soboto. Glede sestave ekipe je bilo sprva nekaj dvomov, če bo fantov dovolj za ekipo (družinska smučanja, duhovne vaje, prepozna oddaja dokumentacije za registracijo s strani fantov…), zato sta bila pridružena še dva odbojkarja iz Male odbojke (Tim Šetina in Enej Fink), katera si s svojo udeležbo na treningih to tudi zaslužita.

Turnir je na žalost zaradi viroz izpustila druga ekipa odbojkarjev Ljubljane Volley, zato so fantje odigrali le eno tekmo, in sicer proti fantom iz Kostanjevice na Krki. O tem smo izvedeli šele ob koncu prve tekme.

Mladi odbojkarji so prvo tekmo pričeli nekoliko zaspano. Novopečeni kapetan ekipe Mark Mlakar se je trudil prikazati še kaj več kot le napad, pri tem so mu v prvi postavi pomagali še Bine Judež, Urban Brulc, Žiga Kastelic, Tim Šetina in Nejc Pečjak. Na klopi rezervnih igralcev so jih pa glasno spodbujali še Andraž Bele, Žan Drašler, Enej Fink in Sergej Preskar, kateri je dobil priložnost namesto Bineta Judeža, zaradi serijskih napak v napadu. Fantje so se proti favorizirani ekipi Kostanjevice kar uspešno borili in kaj lahko bi zmagali, če bi v ključnih trenutkih servirali brez napak. Zmaga je pripadla Kostanjevičanom z rezultatom 2:0 (20, 22).

Sledila je še tekma Črnuč proti Kostanjevici, katera je tudi z 2:0 v nizih bolj gladko odpravila nasprotnike.

Naslednji turnir bo že to nedeljo v Semiču, kjer si ekipa nadeja vsaj 1 zmago in revanšo proti Kastanjevici.