Kljub državnemu prazniku mlajši odbojkarji niso počivali. Na svojem drugem turnirju elitne lige zahod so mlajši odbojkarji Krke v slovenski prestolnici v telovadnici OŠ Ketteja in Murna na svoj konto zabeležili v dveh nastopih dve novi zmagi ter se zaenkrat zasidrali na odličnem 2. mestu A lige zahod.

Obe ljubljanski ekipi, ACH Zmajčki in Ljubljana Volley, sta v prvih in odločilnih tretjih nizih, kljub izredno bučni podpori staršev domače ekipe Ljubljane Volley, »oboroženi« z bobni in vuvuzelami, izpustili priložnosti za zmago proti štirim »mušketirjem« Krke, Timu Šetini, Valu Udoviču, Arneju Oblaku in kapetanu Žigi Kastelicu.

Veseli dejstvo, da so omenjeni štirje igralci vedno v srednjih delih nizov, nekje med 12. in 14. točko in ob izenačeni igri obeh ekip, dodali potrebno koncentracijo, natančnost, mirnost, željo po uspehu, poudarjenost v izražanju ekipnega duha in tudi drobne odbojkarske modrosti za rezultatsko-igralsko ofenzivo, torej takrat, ko tudi izkušene članske ekipe prestavijo v višjo prestavo. Prav tako so vse zaključke nizov odigrali z igro, ki je bila vsaj enakovredna nasprotnikom.

Vsi preostali člani ekipe Krke, ki so dopolnjevali četvorko »TAVŽ« (Tim-Arne-Val-Žiga), so v obeh izgubljenih nizih dokazali prisotnim domačim in gostujočim navijačem – staršem in članom družine, da se njihov prelit znoj na treningih obrestuje z večjim deležem uspešno izvedenih odbojkarskih spektaklov na področju izvajanja začetnih udarcev, igri treh podaj, predvidevanju v obrambnih nalogah, uspešnih sprejemih in tudi nekaterih raznovrstnih napadih. Poleg prikazane igre so, Gal Medved, Jure Kastelic, Kostja Skenderović, Urh Kic, Jure Macedoni, Enej Fink, Maj Resnik in Aleksej Laknar, kljub izgubljenim nizom, pretežne dele zmagovitih nizov soigralcem prve četvorke z glasnim športnim navijanjem in spodbudami močno pomagali pri podaljšanju že omenjenih rezultatsko-igralskih ofenziv.

Pohvaliti velja tudi starše Fink, Laknar, Udovič, Kastelic, Kic in župana MO Novo mesto, Gregorja Macedonija, ki so poskrbeli za prevoz posadke Krke in za potrebno moralno podporo posadke v obliki športnega navijanja in odobravanja ob dobro izpeljanih akcijah mlajših dečkov Krke.

Rezultati in ostale osnovne zabeležene statistične podrobnosti poteka državnega prvenstva v mali odbojki so dosegljive na povezavi: http://www.odbojka.si/index.php?podst=7542154529828686847

MOK

(foto: M. Oblak)