V 3. krogu modre skupine sta se v štajerski prestolnici srečala ekipi Merkur Maribora in Krke. V dvorani tabor so pred 300 gledalci zmago s 3:0 (22, 22, 23) vknjižili gostitelji. Pri domačih je bil z 20 točkami najbolj razpoložen Možič, pri gostih, ki so tokrat nastopili brez obolelega Kumra, pa je 12 točk vknjižil Kosmina.

Sportklub 1. DOL za moške, modra skupina, 3. krog
Merkur Maribor – Krka
3:0 (22, 22, 23)

Maribor, 8. februar 2020, gledalcev: 300
Maribor: Hafner, Planinšič 2,  Mulec 3, Detela 1, Koblar, Možič 20, Donik 10, Uremovič 5, Bogožalec 9, Kovačič, Herman (L), Dukarić (L).
Krka: Hafner 1, Erpič 4, Vrhovšek 10, Kosmina 12, Drobnič 6, Travnik, Pucelj, Lindič 9, Renko, Dimič, Ožbalt (L), Borin (L) .

Tekma se je začela izenačeno in ekipi si nista pridelali večje prednosti. Predvsem po zaslugi odličnih začetnih udarcev čete Sebastijana Škorca so domači uspeli povesti s 13:9, kar je bil razlog za prvi odmor na zahtevo gostov iz Novega mesta. V končnici niza so večjo zbranost pokazali v domačem taboru in niz osvojili s 25:22.

Igralci Krke so bolje odprli drugi niz, saj so povedli s 5:1. Igralci Merkur Maribora so nato strnili vrste ter ob prvem zahtevanem odmoru gostov že vodili s 15:13. Ob vstopu v končnico niza ter tudi prvem odmoru Sebastijana Škorca je semafor kazal izenačen rezultat (19:19). Toda tudi tokrat so mirnejšo roko imeli domači, ki so dobili tudi drugi niz s 25:22.

Podobno kot v prvem nizu je bil tudi v tretjem začetek izenačen in ekipi si nista priborili večje prednosti. Ob vodstvu gostov s 14:11 je trener Maribora njihov nalet prekinil s odmorom. Tako kot v prvih dveh nizih so gledalci tudi v tretjem spremljali zanimivo končnico, kjer pa se je gostom spet zatresla roka in domači so osvojili tudi ta niz s 25:23.

Izjavi po tekmi

Sebastijan Škorc, trener Merkur Maribora: »Pomembna zmaga in osvojene tri točke proti neugodni ekipi Krke. Oni so prikazali dobro igro, mi se še lovimo po finalnem turnirju pokala. To obdobje moremo dobro odtrenirati, da ohranimo tretje mesto ter v dobri formi vstopimo v končnico.«

Ivan Vrhovšek, igralec Krke: »Ponovili smo še eno dobro tekmo kot proti Kamniku. V vsakem nizu nam je na koncu zmanjkalo nekaj koncentracije in izkušenj.«

(vir: odbojka.si/Merkur Maribor)

V preostali tekmi 3. kroga je Panvita Pomgrad v gosteh s 3:2 ugnala Salonit Anhovo, s čimer so vknjižili drugo zmago v modri skupini in tako prehiteli Krko.

Lestvica

Podrobne rezultate, lestvico in spored tekmovanja si lahko ogledate na spletni strani odbojkarske zveze.

Odbojkarji Krke bodo v naslednjem krogu gostili ACH Volley. Tekma bo v petek, 14. februarja ob 20. uri v športni dvorani Marof.