V četrtem krogu modre skupine sta se v Novem mestu pomerila domača Krka in ACH Volley iz Ljubljane. Po dobri uri igre je zmaga s 3:0 (18, 22, 19) pripadla Ljubljančanom. Najbolj razpoložena posameznika v dresu ACHja sta bila Pokeršnik in Đirlić (10), po 9 točk sta za Krko dosegla Drobnič in Kosmina. Krkaši ostajajo na 6. mestu modre skupine.

Sportklub 1. državna odbojkarska liga za moške, modra skupina, 4. krog
Krka – ACH Volley
0:3 (18:25, 22:25, 19:25)

Novo mesto, 14. 2. 2020. Sodnika: Pevc Anton, Jovanovič Dejan. Gledalcev: 100
Krka: Hafner, Ožbalt (L), Erpič 2, Vrhovšek 6, Kosmina 9, Borin (L), Drobnič 9, Travnik, Pucelj, Kumer 2, Lindič 7, Renko, Dimič.
ACH Volley: Flajs, Vučičević, Kumer (L), Purič 4, Pavlovič 8, Pleško, Dagostino (L), Đirlić 10, Okroglič 6, Vilimanović 4, Pokeršnik 10, Videčnik, Kök.

Uvod v srečanje je bil precej izenačen, vse do vodstva domačih z 11:10, to pa je bilo tudi zadnje vodstvo domačih v tem nizu. Gosti so nato prek dobrih servisov Pavloviča poskrbeli za 5 zaporednih točk in s tem ujeli nalet, ki je trajal vse do konca prvega niza. Ob zanesljivem sprejemu so brez težav zaključevali v napadu in niz dobili gladko dobili na 18.

V drugem nizu so Ljubljančani hitro povedli z 0:4 in domačega trenerja prisilili k polminutnemu odmoru. Tudi v nadaljevanju so imeli domačini kar precej preglavic z natančnimi in močnimi servisi gostov, za nameček pa jih je čakal še visok blok, ki so ga stežka prebijali. V končnici niza so le uspeli zapretiti gostom in se s tremi zaporednimi točkami približati na 20:22, a Ljubljančani niso dopustili presenečenja. Niz je z uspešnim napadom iz druge linije zapečatil Pokeršnik.

Tudi v tretjem nizu so pobudo pričakovano držali gosti. Pri zaostanku s 13:17 je trener domačih namesto Vrhovška v igro poslal Kumra. Fantje so nato zaigrali nekoliko bolje, novomeško občinstvo navdušili z nekaj lepimi točkami in zaostanek zmanjšali na vsega točko. V končnici je niti igre v svoje roke vzel Đirlić. Z uspešnim napadom in dvema zaporednima blokoma je gostom priigral prvo zaključno žogo, za piko na i pa je blok za končnih 19:25 pristavil še Okroglič.

Ivan Vrhovšek, Krka:
“Lepo se je bilo vrniti in po treh mesecih odigrati zajetnejši del tekme. Na današnji tekmi se je poznalo, da gre na drugi strani za precej bolj izkušeno ekipo igralcev, ki igrajo tudi ligo prvakov. Te izkušnje so tudi prikazali na parketu. Mi smo se nakljub manjku znanja in izkušenj borili in skušali otežiti delo gostom, a na koncu je prevladala njihova kvaliteta.”

Rezultati, lestvica in spored

Krkaši bodo v prihodnjem krogu (sobota, 22. februar) gostovali v Kanalu, kjer se bodo pomerili s Salonitom. Naslednja domača tekma bo v sredo, 26. februarja ob 20.00, v Novo mesto pa bo prišla Panvita Pomgrad.