V petem krogu modre skupine so odbojkari Krke gostovali v Kanalu ob Soči, kjer so se pomerili z ekipo Salonita Anhovo. V dvoboju ekip, ki v modri skupin še nista okusili slasti zmage, so se bolje odrezali domačini in slavili prvo zmago z rezultatom 3:0 (18, 16, 20). Pri Salonitu je bil najbolj razpoložen Peterlin (19 točk), za Krko pa je na drugi strani mreže 11 točk vknjižil kapetan Kosmina.

Sportklub 1. državna odbojkarska liga, modra skupina, 5. krog
Salonit Anhovo – Krka
3:0 (18, 16, 20)

ŠD Kanal, gledalcev 250, sodnika Melavc (Šempeter), Adrović (Kamnik)
Salonit Anhovo: Novljan 5, Nanut, Karnel 1, Basaneže 10, Kavčič, Čabarkapa, Peterlin 19, Kovačič 1, Jereb, Tomić 5, Vrtovec 11, Šarić (L). Trener: Igor Šimunčić.
Krka: Hafner 2, Erpič 4, Vrhovšek 5, Kosmina 11, Drobnič 9, Travnik, Pucelj, Kumer 4, Lindič 7, Ogulin, Renko, Ožbalt (L), Borin (L). Trener: Tomislav Mišin.

Seznamu poškodovanih igralcev ekipe Salonit Anhovo se je pridružil tudi domači kapetan Dejan Čabarkapa, ki ima težave s kolenom. Na začetku prvega niza so gostje s serijo Drobniča na servisu pobegnili na 0:3. Gostje so nadaljevali s pritiskom z začetnimi udarci in povišali vodstvo na 2:6. Kanalci so se po zaslugi Peterlina prvo približali na 7:8 in nato izenačili rezultat na 10:10. V nadaljevanju so domači odbojkarji držali korak z gosti predvsem po zaslugi gostujočih napak pri izvajanju začetnih udarcev. Pri vodstvu Kanalcev 15:13 je trener Mišin izkoristil prvi polminutni odmor ter v nadaljevanju pri rezultatu 19:16 še drugi polminutni odmor. Domača naveza Peterlin in Vrtovec je pred končnico poskrbela za dovolj veliko razliko, ki je Kanalcem zadostovala za zmago v prvem nizu.

(foto: arhiv)

Začetek drugega niza je minil v izenačeni igri na obeh straneh mreže. Z asom domačega organizatorja igre Karnela so Kanalci prvič pobegnili za dve točki pri rezultatu 8:6. Sledila je serija uspešnih protinapadov domačega korektorja Vrtovca in pobeg Kanalcev na 11:7, ko je gostujoči trener Mišin poizkušal s polminutnim odmorom. Z asom Vrtovca so domači zvišali vodstvo prvo na 14:9 ter kasneje z asom Basanežeta na 17:12. Pri rezultatu 18:12 je pri gostih v igro na mesto Kumra vstopil Vrhovšek ter točko kasneje še Travnik na mesto Drobniča. Gostje so nadaljevali z napakami v napadalnih udarcih in s tem omogočili visoko zmago Kanalcev v drugem nizu. Z napako Travnika na začetnem udarcu so domači odbojkarji izkoristili drugo zaključno žogo in povedli 2:0 v nizih.

Tudi v začetku tretjega niza sta se ekipi izmenjevali v vodstvu vse do rezultata 11:8, ko je prvič s polminutnim odmorom odreagiral gostujoči trener Mišin. Z blokom Novljana so domači v nadaljevanju povedli 15:11. Z asom Lindiča so se gostje nevarno približali na 15:13, ko je prvič v tem nizu s polminutnim odmorom odreagiral tudi domači trener Šimunčič. Pri gostih se je v napadu razigral Drobnič in poskrbel za znižanje rezultata na 17:16. Pri domačih je v nadaljevanju na sceno stopil Peterlin in poskrbel za ponovno vodstvo Kanalcev 23:17. Prvo zaključno žogo za domače je z uspešnim napadom priboril izkušeni Basaneže. Kanalci so z uspešnim napadom Peterlina izkoristili tretjo zaključno žogo in vknjižili prvo zmago v Modri skupini DP.

(vir: odbojka.si / OK Salonit Anhovo)

Odbojkarje Krke naslednja tekma čaka v sredo, 26. februarja. V domači dvorani Marof bodo prvo zmago v modri skupini lovili proti Panviti Pomgrad. Tekma bo ob 20. uri. Podpora s tribune bo še kako dobrodošla. Vabljeni!