Predsedstvo Odbojkarske zveze Slovenije na podlagi 31. člena Statuta OZS je sprejelo naslednji sklep, s katerim se z današnjim dnem zaključi državno prvenstvo v 1. Sportklub odbojkarski ligi za moške in ženske za sezono 2019/2020. Ob predčasnem koncu državnega prvenstva obvelja trenutni vrstni red, po katerem nov naslov državnih prvakov slavijo v vrstah ACH Volleya, Krka pa sezono končuje na 6. mestu.

Končni vrstni red 1. Sportklub liga – moški – sezona 2019/2020

  1. ACH Volley Ljubljana
  2. Calcit Volley
  3. Merkur Maribor
  4. Salonit Anhovo
  5. Panvita Pomgrad
  6. Krka
  7. HišaNaKolesihTriglav
  8. Hoče
  9. Črnuče
  10. Šoštanj Topolšica

Končni vrstni red 1. Sportklub liga – ženske – sezona 2019/2020

  1. Calcit Volley
  2. Nova KBM Branik
  3. SIP Šempeter
  4. GEN-I Volley
  5. ATK Grosuplje
  6. Luka Koper
  7. Ankaran
  8. OD Krim
  9. ŽOK G.S.V. Ptuj
  10. Formis

Metod Ropret, predsednik OZS:
»Odločitev o prekinitvi vseh tekmovanj smo na Odbojkarski zvezi Slovenije sprejeli med prvimi in glede na razmere je bila tokratna odločitev, da s prvenstvom zaključimo, edino logično nadaljevanje. Tekmovanje smo uspeli pripeljati do faze, ko lahko precej realno določimo končni vrstni red. Za enak korak so se pred nami že odločile Nemčija, Avstrija, Švica, Finska, Estonija in Belgija. Po moji oceni smo kot krovna organizacija reagirali dobro in če bodo razmere vplivale tudi na preostala naša tekmovanja, bomo na OZS poskrbeli, da klubom oz. ekipam v naših ligah zagotovimo transparentnost nastopanja tudi v sezoni 2020/21«

Martin Kosmina, kapetan Krke:
Cilj smo dosegli z uvrstitvijo v modro skupino. Nanizali smo nekaj dobrih tekem, a vseeno ostaja nekaj grenkega priokusa. Žal nam je, da se je prvenstvo zaključilo še pred končnico, ampak situacija je kakršna je.

Povezave:
Odbojkarsko prvenstvo zaključeno (Odbojka.si)
Odbojkarsko prvenstvo zaključeno (SiOL.net)
Konec prvenstva: naslov ACHju in odbojkaricam Calcita (RTVSlo.si)