Dosedanji kapetan odbojkarjev novomeške Krke Martin Kosmina po dolgih letih nastopanja v barvah domače ekipe menja sredino. Za dve sezoni je zvestobo obljubil Calcit Volleyu iz Kamnika. Martin se tako prvič podaja iz matičnega kluba, v Calcitu pa bo združil moči z tudi z nekdanjima soigralcema, Janom Brulcem in Miho Bregarjem.

“S Calcitom smo bili v pogovorih že v preteklosti, a se tedaj nismo uspeli dogovoriti. Tokrat smo hitro našli skupno besedo. Bile so tudi druge možnosti, toda Calcit se je izkazal kot najbolj prepričljiv.”

V novem okolju ga bosta pričakala tudi nekdanja soigralca. “V Kamniku sta tudi bivša soigralca Jan in Miha. Vsekakor bo lepo zopet zaigrati z njima in tvoriti Dolenjsko navezo.”

Martin je otrok Krkine odbojkarske šole. Z odbojko se je pričel ukvarjati pri desetih letih, v člansko ekipo pa je vstopil pri 17ih. “Vsaka sezona je imela svoje momente. Vsekakor klub zapuščam z lepimi spomini.” Za njim je torej 12 prvoligaških sezon, v katerih je nabral prepotrebne igralske izkušnje, v zadnjih letih pa je, tudi kot kapetan, postal pravi steber ekipe in eden najboljših igralcev na sprejemalskem položaju v Sloveniji.

Konec tekmovalne sezone 2019/20 je sicer pokvarila pandemija, športniki pa so razmere morali sprejeti in se prilagoditi. “Za razliko od prejšnjih let imamo letos malo daljši odmor. Izkoristil sem nekaj časa za počitek. zdaj se pa počasi pripravljam na naslednjo sezono. Nekoliko pogrešam fitnese, ki so v tem trenutku še zaprti, ampak časa za pripravo je še veliko.”

Tudi v MOK Krka v teh dneh potekajo številni pogovori z igralci in kmalu bo postalo jasno, kdo bo v novi sezoni sestavljal ekipo in nenazadnje zapolnil vrzel, ki je na mestu sprejemalca in kapetana nastala ob odhodu Martina.

Martinu se ob tej priložnosti zahvaljujemo za pečat, ki ga je pustil v novomeški Krki, mu želimo obilo sreče in uspehov ob nadaljevanju športne poti, hkrati pa se že veselimo ponovnega snidenja na parketu!

Povezave