Za novomeške odbojkarje je konec poletnega premora. Po predčasnem koncu lanske sezone so imeli igralci kar nekaj časa za počitek in pripravo na novo sezono, vodstvo kluba pa se je medtem ukvarjalo s sestavo ekipe. Tudi letos Krka sledi uveljavljenemu konceptu – ponuditi priložnost mladim upom, jih obkrožiti z nekaj izkušenimi igralci in tako sestaviti ekipo, ki bo ciljala na zgornjo polovico prvoligaške lestvice.

Dosedanji kapetan Martin Kosmina bo kariero nadaljeval v Kamniku.

V dresu novomeške Krke bo tako letos kar nekaj novih obrazov. Po odhodu kapetana Martina Kosmine je vodstvo kluba še posebej veselo, da je v svoje vrste uspelo pripeljati Zlatka Pulka. Pulko, ki je v lanski sezoni nastopal za Panvito Pomgrad, je v preteklosti že nosil novomeški dres, v Novo mesto pa se vrača z bogatimi izkušnjami, tudi z igranjem v tujini, s čimer bo pomemben del te prevetrene in razmeroma mlade ekipe. “To, da sem najbolj izkušen igralec, ne vidim kot breme ampak kot prednost. V veselje mi je, da lahko svoje izkušnje predajam naprej. Soigralci lahko od mene pričakujejo borbenost na vsakem treningu, kar pa bom tudi sam pričakoval od njih,” pred novo sezono razmišlja Pulko.

Novomeški dres bo znova oblekel Zlatko Pulko.

Trenersko palico na klopi Krke bo še naprej vihtel Tomislav Mišin, pri tem pa mu bo pomagal Jernej Rojc. “Generalno gledano sem zadovoljen s preteklo sezono. Uspeli smo uveljaviti nekaj mladih igralcev, predvsem sta se izkazala Lindič in Travnik. Menim, da smo uspeli dvigniti kvaliteto treningov in ujeti nekoliko višjo konstantno raven igre v primerjavi s prejšnjo sezono,” ocenjuje Mišin.

Tomislav Mišin bo še naprej na čelu odbojkarjev Krke.

Ker so priprave in nova sezona pred vrati, pa se Mišin že veseli novih izzivov in sodelovanja z novimi obrazi v novomeški ekipi. “Z odhodom Kosmine smo precej izgubili, ne le zaradi njegovih igralskih kvalitet, ampak predvsem zaradi njegovega vodstvenega duha in človeških lastnosti. Po drugi strani pa smo veliko pridobili s prihodom Zlatka, ki nam bo prinesel prepotrebno mirnost, ki jo bo potrebovala naša pomlajena ekipa. Veselim se njegovega prihoda. Odlikujejo ga nesporne igralske kvalitete, še pomembneje pa je, da bo zgled mladim igralcem, kako živeti odbojko.

Ekipi se pridružujeta tudi obetavna mlada brata Štefanič, korektor Martin in sprejemalec Uroš, ki sta se doslej kalila v OK Kostanjevica na Krki. Vodstvo kluba bo v kratkem ekipi priključilo še blokerja, podajalca in libera.

S koncem lanske sezone sta  športne copate v kot postavila dolgoletna člana Krke Gregor Ožbalt in Gašper Pucelj, klub pa se ob tej priložnosti obema zahvaljuje za ves doprinos in jima želi obilo sreče in uspehov tudi zunaj odbojkarskih igrišč.

Odhodi / prenehanje z igranjem:
Martin Kosmina, Gregor Ožbalt, Gašper Pucelj, David Kumer, Sergej Drobnič, Tadej Ogulin

Prihodi:
Zlatko Pulko, Martin Štefanič, Uroš Štefanič

Moški odbojkarski klub Krka, članska ekipa 2020-2021
Podajalec: Svit Hafner
Sprejemalec: Zlatko Pulko, Toni Travnik, David Renko, Uroš Štefanič
Srednji bloker: Grega Erpič, Luka Lindič, Rok Dimič
Korektor: Ivan Vrhovšek, Martin Štefanič
Libero: Anže Borin

Tudi letos bo za fizično pripravljenost odbojkarjev skrbel Josip Radaković. Fantje po njegovih navodilih pridno individualno vadijo že od 27. julija, s skupinskimi treningi tako na prostem kot v dvorani pa bo ekipa pričela na prvi ponedeljek v avgustu.