Odbojkarski klub Krka je podaljšal sodelovanje s trenerjem Tomislavom Mišinom, ki bo tako še tretje leto zapored na čelu novomeške ekipe, trenerski tandem pa bo še naprej tvoril z Jernejem Rojcem. V kratkem pogovoru je Mišin strnil nekaj misli o lanski sezoni, spremembah v igralskem kadru ter o novem sistemu ligaškega tekmovanja.

Z odhodom Turka in Koncilje smo veliko izgubili, tako da je bilo precej negotovo, kako bomo izgledali. Imeli smo nekaj sreče, da se nam je pridružil Drobnič, tako da smo le uspeli sestaviti ekipo. Generalno gledano sem zadovoljen s preteklo sezono. Uspeli smo uveljaviti nekaj mladih igralcev, predvsem sta se izkazala Lindič in Travnik. Menim, da smo uspeli dvigniti kvaliteto treningov in ujeti nekoliko višjo konstantno raven igre v primerjavi s prejšnjo sezono,” je Mišin v nekaj besedah povzel tekmovalno sezono 2019-2020, ki pa se je zaradi pandemije končala predčasno. “Žal mi je, da smo sezono končali pred končnico. Prepričan sem, da bi naredili še korak naprej v primerjavi s prejšnjo sezono.

49-strateg na klopi odbojkarjev novomeške Krke bo imel letos polne roke dela, saj bo v ekipi kar nekaj novih obrazov.Z odhodom Kosmine smo precej izgubili, ne le zaradi njegovih igralskih kvalitet, ampak predvsem zaradi njegovega vodstvenega duha in človeških lastnosti. Po drugi strani pa smo veliko pridobili s prihodom Pulka, ki nam bo prinesel prepotrebno mirnost, ki jo bo potrebovala naša pomlajena ekipa. Veselim se njegovega prihoda. Odlikujejo ga nesporne igralske kvalitete, še pomembneje pa je, da bo zgled mladim igralcem, kako živeti odbojko.

Ob koncu pogovora, je Mišin strnil še nekaj besed o letošnji spremembi tekmovalnega sistema. “Odločitev OZS, da spremeni sistem tekmovanja je s kakovostnega vidika dobra, saj se bo število kakovostnih tekem povečalo. Paziti pa moramo, da to ne bo pomenilo ugašanja nekaterih odbojkarskih centrov, kot sta Črnuče in Šoštanj, ki so zelo pomembni za razvoj moške odbojke v Sloveniji. Mislim, da bo kakovost lige višja kot v lanski sezoni, še posebej pa sem vesel, da večina klubov daje priložnost mladim igralcem.

Spomnimo – letos bosta na sporedu dve prvoligaški tekmovanji s po osmimi ekipami, prva A in prva B liga:

1A: ACH Volley Ljubljana, Calcit Volley, Merkur Maribor, Salonit  Anhovo, Panvita Pomgrad, Krka, Hiša na kolesih Triglav, Hoče

1B: Črnuče, Radenci, SIP Šempeter, Šoštanj Topolšica, Špan Brezovica, Fužinar SijMetal Ravne, PRO Volley, KEKOOprema Žužemberk

Odbojkarji Krke so medtem sklenili prvi teden priprav, do pričetka prvenstva, ki je v tem trenutku predviden 19. septembra (uradne potrditve še ni), pa jih čaka še kar nekaj dela.