V dolenjsko prestolnico se po dolgih letih vrača Zlatko Pulko, 192 cm visoki sprejemalec napadalec, ki se dobro znajde tudi na položaju korektorja. Pulko je novomeško občinstvo navduševal že desetletje nazaj, prav iz Krke pa se je izstrelil tudi v mednarodne vode in sestavil zavidanja vredno kariero tudi na tujem.

Odbojka ga je vodila širom Evrope. Nastopal je v Belgiji, Franciji, največji pečat je pustil v Švici, po eno sezono pa je odigral še v Grčiji in na Cipru. V lanski sezoni se je po dolgih letih v tujini vrnil v domovino in oblekel dres Panvite Pomgrad. “Po dolgih letih igranja v tujini, sem se malo nepričakovano vrnil v Slovenijo. Imel sem že podpisano pogodbo v tujini, katero smo kasneje razdrli in se dogovoril v Murski Soboti.

Zlatko Pulko

Uvodni del sezone jim ni šel po načrtih. Sčasoma so le ujeli pravi ritem, a na žalost vseh se je sezona predčasno končala. “Lani smo se z ekipo precej lovili. Letos pa smo že od začetka imeli veliko poškodovanih igralcev in smo potrebovali čas vse do februarja, ko smo končno začutili neko dobro energijo kot ekipa in samozavest za nadaljevanje sezone. Potem pa je prišel virus in kako se je razpletlo je znano. Sam sem bil s sezono zadovoljen, glede na to, da je bilo na poti veliko preprek, ki smo jih morali prebroditi kot ekipa.

Zlatko Pulko v dresu Panvite Pomgrad

Pulko se veseli nadaljevanja kariere v Novem mestu, saj ga nanj vežejo prijetni spomini, nenazadnje pa si je tu ustvaril tudi svoj dom. “Seveda sem zelo zadovoljen, da se vračam v Novo mesto. Tukaj so mi po zdravstvenih težavah, s katerimi sem se spopadal na začetku kariere, ponudili priložnost in za to jim bom vedno hvaležen. Iz Novega mesta je tudi moja žena, tukaj smo sedaj doma.

Z leve proti desni v igralnem polju: Miha Plot, Janko Bregant, Zlatko Pulko, Luka Brulec

35-letni Pulko bo v četi Tomislava Mišina najbolj izkušen igralec in tako bo ravno pravi mentor, ki ga potrebuje ta pomlajena ekipa. “To, da sem najbolj izkušen igralec, ne vidim kot breme ampak kot prednost. V veselje mi je, da lahko svoje izkušnje predajam naprej.”

Preberite tudi: Po devetih letih znova na ‘domačem’ terenu

Navkljub letom Pulko še zdaleč ni rekel zadnje, nenazadnje je bil lani točkovno eden izmed najuspešnejših igralcev v ligi. Tudi letos ne bo popuščal, tako pri sebi kot pri soigralcih pa bo iskal borbenost in zmagovalno mentaliteto. “Soigralci lahko od mene pričakujejo borbenost na vsakem treningu, kar bom tudi sam pričakoval od njih. Ker nekatere fante že poznam sem prepričan, da bomo imeli uspešno sezono.

Zlatko, dobrodošel nazaj!