Moška članska ekipa odbojkarjev Krke dobiva končno podobo. Znana so še tri imena, ki bodo letos sestavljala novomeško moštvo. Krkin dres bo tako znova oblekel visoki in izkušeni bloker Mario Koncilja, ekipi pa se pridružujeta še mlada in perspektivna Nejc Kožar (podajalec) in Tit Jaklič (libero).

27-letni 201cm visoki Suhokranjec Mario Koncilja bo okrepil novomeški blok, ki ga trenutno sestavljata še Grega Erpič in Luka Lindič. Mario je barve novomeške Krke branil že v sezoni 2018-2019, v Krko pa se vrača po vmesnem nastopanju za kamniški Calcit Volley. Zadovoljen je, da je z vodstvom Krke hitro našel skupno besedo, ob tem pa že nestrpno čaka prve uradne tekme. “V Krkinem dresu se dobro počutim. Veseli me, da smo se s klubom hitro dogovorili za nadaljevanje sodelovanja. Komaj čakam, da se pričnejo tekmovanja.

Mario Koncilja

Mario pred letošnjo sezono ne skriva visokih apetitov. “Ne glede na to, da je ekipa pomlajena, si seveda želimo ponoviti lanske dosežke, kar bo več, pa bo več kot lep uspeh.

Za nami so trije tedni priprav in moram reči, da gredo stvari po planu, tako glede fizične kot tudi tehnične pripravljenosti. Če bomo nadaljevali v takem ritmu, se nam obeta lep začetek sezone,” je še dodal Žužemberčan.

V dolenjsko prestolnico prihaja tudi mladi podajalec Nejc Kožar. 193cm visoki odbojkar, ki bo oktobra dopolnil 17 let, se je doslej kalil v dresu Ljubljana Volley-a. Z odbojko se je pričel ukvarjati v četrtem razredu, s trdim delom pa je že potrkal tudi na vrata reprezentance u18. “Priložnost v prvi ligi mi veliko pomeni, saj se bom veliko naučil. Pričakujem, da se bomo s fanti borili za čim višje mesto na lestvici, sam pa želim čim bolj napredovati,” je misli strnil mladenič iz Ljubljane.

Nejc Kožar

Članski vrsti se pridružuje tudi Tit Jaklič. 187cm visoki Tit, ki bo oktobra dopolnil 18 let, je produkt domače odbojkarske šole, z odbojko pa se je pričel ukvarjati v devetem razredu. “Ponujena priložnost v članski ekipi mi veliko pomeni. Bil sem tudi malo presenečen. Upam, da bom pripomorel ekipi. Moja pričakovanja pred letošnjo sezono so samo ta, da osvojimo čim boljši rezultat, h kateremu upam, da bom tudi sam prispeval,” je dejal mladi libero.

Tit Jaklič

Mario, Nejc in Tit – dobrodošli!