Pričetek prvoligaškega tekmovanja je vse bližje, ekipe pa svojo uigranost in pripravljenost že merijo na pripravljalnih tekmah. Prvi zahtevnejši preizkus za Novomeščane bo to nedeljo. Odpravili se bodo na Gorenjsko na tradicionalni Pokal Kranja, kjer bodo poleg domačinov Hiša na kolesih Triglav nastopili še Calcit Volley in Merkur Maribor. Pred turnirjem je bil naš sogovornik Svit Hafner, otrok odbojkarske šole Triglava, ki bo tudi letošnjo sezono prvi organizator novomeških odbojkarjev.

Predčasen konec lanske sezone zaradi nastale situacije je bil svojevrsten izziv za vsakega športnika. In kako se je s tem spopadel Svit? “Predčasen konec je bil zame mogoče bolj negativen kot pozitiven. Ker ni bilo več treningov sem odbojko zelo pogrešal. Seveda sem bil aktiven, vendar ni enak občutek, kot v dvorani. V času karantene sem večkrat splezal na sosednji hrib, imel pa sem to srečo, da sem imel ob sebi brata, ki mi je služil kot partner za igro z žogo v paru.

Kot smo že poročali je novomeška ekipa v letošnji sezoni precej spremenjena. Za fanti je uvodni mesec skupnih priprav, imajo pa še tri tedne, da najdejo pravo kemijo in se uigrajo. “Z večino glavnih igralcev se že poznamo od prej, izjema je Pulko, vendar pa verjamem, da se bomo z njim dobro ujeli do začetka sezone. Je tudi precej novih mladih igralcev, ki na treningih kažejo zagnanost, tako da verjamem, da bodo tudi oni hitro napredovali.

Trenutna forma je torej primerna številu opravljenih treningov, do sezone pa fante čaka še nekaj dela. “Pozna se, da smo imeli čez poletje dovolj časa za sanacijo morebitnih poškodb, tako da sem vesel da trenutno ni večjih težav. Stopnjujemo formo, ki je na prijateljskih tekmah že kar zgledna, imamo pa še nekaj tednov časa, da spilimo stvari, ki niso še dobre.

26-letnemu organizatorju igre motivacije ne manjka, bo pa ta tokrat ob nastopu v domačem Kranju še toliko višja. “Igranje v Kranju je zame vedno nostalgično, saj imam tam veliko lepih spominov. Vedno se je lepo spet pokazati matični publiki, ko te pridejo pogledati prijatelji, zato je motivacija v Kranju vedno na zelo visokem nivoju.

Turnir v Kranju je že tradicionalno eden močnejših pripravljalnih turnirjev, ki običajno privabi tudi ekipe iz sosednjih držav. Letos zaradi nastale situacije tujih ekip ni, priložnost ob Triglavu, Calcitu in Mariboru pa dobiva Krka. “Turnir v Kranju je na papirju zelo močan, saj Kamnik in Maribor spadata med tri najboljše ekipe lige, Triglav pa je vedno neugodna ekipa, sploh pa v domači dvorani. Veselim se nedeljskega turnirja saj bo to prvi zahtevnejši preizkus v letošnji sezoni.

Spored:

  • 10:00 Calcit Volley – Hiša na kolesih Triglav
  • 11:30 MOK Krka – Merkur Maribor
  • 15:00 za 3. mesto
  • 17:00 za 1. mesto

Spletni prenos in rezultati: https://sport.zone/

Več informacij:
https://www.oktriglav.si/pokal-kranja-2020/
https://www.oktriglav.si/intervju-pred-sezono-janko-bregant/
https://www.calcitvolley.si/clani/v-nedeljo-prve-preizkusnje-za-kamniske-odbojkarje/