Pokal Kranja 2020 je bil v svoji 16. izvedbi na sporedu nekoliko prej kot običajno, saj se bo tudi uradna sezona s tekmami Sportklub prve odbojkarske lige začela že 19. septembra. Tokrat so se turnirja udeležile poleg kranjske Hiše na kolesih Triglav še Calcit Volley Kamnik, Merkur Maribor in Krka Novo mesto. Zelo močna zasedba je postregla z zanimivimi tekmami, ki so pokazale, da bo letošnja sezone v prvi ligi zares izenačena.

V prvi tekmi je domača zasedba povedla z 1:0 proti favoriziranim Kamničanom, ki so nato naslednja dva niza sicer dobili, a izid bi prav lahko bil tudi drugačen. Kranjčani so prijetno presenetili domače gledalce, saj so v povsem prenovljeni postavi pokazali všečno igro in si zaslužili kar nekaj odobravanja in pohval prisotnih gledalcev in strokovnjakov. Za goste je bila to sicer prva pripravljalna tekma in se jim je še nekoliko poznala neuigranost, a so v drugem in tretjem nizu pokazali, kje bodo njihovi glavni aduti. Največ točk je za Kamnik dosegel Gasparini, zelo dobro je igral tudi Kosmina, pri domačih je bil po točkah najboljši kapetan Bregant, lepo igro pa je prikazal tudi Miha Mali.

Hiša na kolesih Triglav

Drugo tekmo med Mariborčani in Novomeščani so bolje začeli Dolenjci in osvojili prvi niz s 25:23, nato pa so Štajerci podobno kot Kamnik v prvi tekmi osvojili naslednja dva in se uvrstili v večerni finale. Tudi ta tekma je bila dokaj enakovredna in bi se prav lahko končala tudi drugače. Povedati je treba, da so Mariborčani nastopili brez prvega organizatorja igre Planinšiča, ki ga je nadomestil Žirovničan Adi Adžovič. Pri Mariborčanih je bil najuspešnejši Donik, pri Dolenjcih pa Pulko.

MOK Krka

V tekmi za 3. mesto so bili Novomeščani boljši nasprotnik od domače ekipe, ki je zaigrala v malo spremenjeni postavi, saj je na mestu podajalca zaigral Aljoša Šikanič, kot korektor se je predstavil Jure Glamočanin, Matic Fajfar pa je zaigral na poziciji libera. Dolenjci so v svojo korist odločili vse 3 nize, največ točk sta prispevala Travnik in Pulko, pri domačih pa je bil najuspešnejši scorer Glamočanin.

Merkur Maribor

Zmago na turnirju so si priborili igralci Calcit Volley-a, ki so v dokaj kakovostni predstavi premagali Merkur Maribor. Pri Mariboru je dva niza odigral Možič, ki je dosegel 20 točk, pri Calcitu pa sta bila tokrat na igrišču tudi Beravs in Plot, po točkah pa sta bila najboljša Bregar in Štalekar – oba sta dosegla po 13 točk.

Calcit Volley

Ekipe so nastopile v naslednjih postavah

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič, Lukšič, Nanut, Glamočanin, Tučen, Bregant, Godnič, Libnik (L), snedec, Mali, Štembergar Zupan, Šikanič, Maček, Fajfar (L).

Merkur Maribor: Cafuta, Herman (L), S. Adžović, A. Adžović, Mulec, Detela, Bračko, Možič, Košenina, Donik, Boroja (L), Uremovič, Kisiliuk, Kovačič.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič, Kosmina, Gasparini, Hebda, Klobučar, Brulec, Beravs, Štalekar, Plot (L).

MOK Krka Novo mesto: Hafner, U. Štefanič, Erpič, Vrhovšek, Borin(L), M. Štefanič, Travnik, Pulko, Lindič, Jaklič (L), Koncilja.

Tomislav Mišin

Izidi

Polfinale
Hiša na kolesih Triglav : Calcit Volley 1 : 2 (-19, 22, 20)
Merkur Maribor : MOK Krka 2 : 1 (-23, 14, 24)

Za 3. mesto
MOK Krka : Hiša na kolesih Triglav 3:0 (23, 17, 24)

Za 1. mesto
Calcit Volley : Merkur Maribor 3:0 (23, 19, 16)

Za zgornji tekst in vse fotografije se zahvaljujemo gostiteljem, ekipi Hiše na kolesih Triglav. Vse pohvale si zaslužijo tudi za odlično izvedbo turnirja!
vir: https://www.oktriglav.si/pokal-kranja-2020-porocilo/
celotna fotogalerija: https://www.facebook.com/OKTriglavKranj

Izjave iz novomeškega tabora

Toni Travnik:
Proti Mariboru se nismo ustrašili izziva in si borbeno priigrali prvi set. V drugem nam je padla koncentracija. Tretji niz smo suverno odigrali in imeli štiri zaključne žoge, ki jih žal nismo izkoristili. Proti Kranju smo rutinirano odigrali vse tri sete tako, da so priložnost dobili vsi igralci. Z igro sem zadovoljen, tako s svojo kot tudi z igro ostalih soigralcev. Turnir nam je pomenil še toliko boljše priprave na sezono, saj so nasprotniki boljši, kot na dosedanjih tekmah. Do začetka sezona moramo izboljšati predvsem blok, ostati mirnejši v težkih situacijah in iskati preproste ter učinkovite rešitve.

Ivan Vrhovšek:
V obe tekmi smo vstopili zelo pogumno in z vidno željo po zmagi. Ta turnir je bil pravi ‘mali’ test v smislu, kako dobro ekipa funkcionira proti tudi težjemu nasprotniku. Skozi vse sete smo se dobro borili in imeli dobro vzdušje tudi, ko je kdaj ‘zaškripalo’. Do pričetka prvenstva bomo morali največ pozornosti posvetiti elementu blok-obramba, saj mislim, da lahko tukaj še veliko napredujemo.