Pred odbojkarji Krke je turnir za pokal Novega mesta 2020. Za premešano zasedbo Tomislava Mišina bo to nova preizkušnja v tem pripravljalnem obdobju. Dobra dva tedna do pričetka ligaške sezone fante čaka še kar nekaj dela, s čimer se strinja tudi tokratni sogovornik libero Anže Borin. Perspektivni mladenič, ki je kot kadet postal državni prvak ter oblekel tudi dres državne reprezentance, bo letošnjo sezono prvi libero novomeške ekipe.

Ekipa novomeških odbojkarjev ima za sabo pet tednov skupnih priprav. V tem času so se fantje dodobra spoznali in ujeli že nekaj kemije, ki bo začetku sezone, ki se nezadržno bliža, še kako pomembna. “Ne glede na to, da je v ekipi nekaj novih obrazov, smo se v tem kratkem času hitro ujeli in že delujemo kot prava ekipa. Izven igrišča se vsi odlično razumemo, na terenu pa tudi napredujemo iz treninga v trening, a potrebujemo še nekaj časa, da se dobro uigramo,” meni Anže.

Tekom letošnjih priprav so Novomeščani odigrali že lepo število pripravljalnih tekem. Čeprav v tem obdobju rezultat ni v ospredju, pa je razveseljivo, da so vknjižili lepo število zmag, še pomembneje pa je, da iz tekme v tekmo igralci napredujejo, forma pa raste.

V pripravljalnem obdobju smo odigrali že kar nekaj tekem, rezultatsko gledano smo lahko zadovoljni, v igri pa ostaja še kar nekaj prostora za napredek. V večini smo se zaenkrat pomerili z ekipami iz 1.B lige, a vseeno smo odigrali kar nekaj kvalitetnih tekem. Svojo nalogo smo vselej opravili z odliko, prav tako pa smo se v svetli luči predstavili na močnem turnirju v Kranju, kjer smo sicer tesno izgubili z Mariborom, v borbi za tretje mesto pa premagali ekipo Kranja, tako da lahko rečem, da stopnjujemo svojo formo.

Kaj pa si Anže in soigralci obetajo od prihajajočega turnirja na domačem parketu? “Sobotni turnir bo za nas nova preizkušnja pred pričetkom sezone. V zadnjem obdobju se vse več posvečamo taktični pripravi, tako da v prvi vrsti upam, da nam bo stvari, ki smo se jih dogovorili na treningu, zdaj uspelo prenesti tudi na tekme, ki jih bomo odigrali. V vsakem primeru verjamem, da bomo spremljali zanimiv turnir, ki nam bo dobro služil kot priprava na pričetek tekmovalne sezone.

Pokal Novega mesta 2020, sobota 5. september

11.00 Krka – Šoštanj
13.00 Šoštanj – Brezovica
15.00 Brezovica – Krka

Turnir bo zaprt za javnost, zato nas spremljajte na družabnih omrežjih Facebook in Instagram, kjer bomo poskrbeli za spletni prenos tekem.