V soboto 5. septembra se bo v Novem mestu odvil četrti zaporedni pripravljalni turnir za odbojkarski Pokal Novega mesta 2020. Na turnirju bosta poleg domače Krke nastopili še dve slovenski ekipi in sicer Šoštanj Topolšica in Špan Brezovica. Obe gostujoči ekipi bosta letos nastopali v 1B. Sportklub prvi odbojkarski ligi. Turnir bo zaradi COVID-19 situacije zaprt za javnost, bomo pa poskusili urediti spletni video prenos.

Tomislav Mišin, trener novomeške Krke:

Menim, da smo ta pripravljalni del oddelali zelo dobro, sploh z obzirom na to čudno situacijo s pandemijo. Vse dogovorjene mednarodne tekme in turnirje smo žal morali odpovedati. Imeli smo tudi nekaj z odsotnostjo nekaterih igralcev, ki so že zaposleni in so zasluženi odmor dočakali šele v času priprav. Ne glede na to smo oddelali vse, kar smo si zastavili. Kar me še posebej veseli je, da med fanti vlada sijajno vzdušje, razveseljuje me tudi angažma vseh igralcev. Turnir za pokal Novega mesta nam bo služil kot priložnost, da popravimo elemente igre, ki niso delovali na turnirju v Kranju.

Šoštanj Topolšica

Trener: Zoran Kedačič

Smo v šestem tednu priprav, kar tako kot pri večini ekipi v tem obdobju pomeni, da so noge težke in v igri ni svežine. Sem pa izredno zadovoljen s pristopom igralcev, ki na vsak trening pridejo z željo po napredku in dokazovanju zato vem, da smo na pravi poti. Mislim, da smo s samo sestavo ekipe zadeli in da bo ta ekipa skozi sezono samo rasla, zato si v prvi vrsti želim sezono brez oz. s čim manj poškodbami. Cilj kluba je, da drugo leto v marcu igramo končnico proti ekipi iz 1.A lige. Sam si želim, da bi se v Šoštanju zopet igrala dobra odbojka skozi celotno sezono, da bi ljudje z veseljem prihajali v našo dvorano in uživali ob naših predstavah. Turnir v Novem mestu bo že nekakšen pokazatelj kje se v tem trenutku nahajamo, ter kaj bo potrebno še popraviti v tednih, ki prihajajo pred začetkom prvenstva. Na tem mestu bi se zahvalil novomeškemu klubu za povabilo in upam, da bodo moji fantje na tem turnirju prikazali najboljše kar zmorejo in znajo.

Postava:

Primož Trobiš, Denis Robida, Marko Plankelj, Luka Lazar, Luka Volovlek, Bor Jese Rotar, Gregor Javornik, Dimitri Sidiropoulos, Rok Menih, Vid Ramšak, Nace Koren, Urban Fužir

Špan Brezovica

Trener: Ivan Milošević

Priprave do sedaj potekajo na nivoju, ki sem ga pričakoval. Sem zelo zadovoljen z ekipo in menim, da imamo še veliko prostora za napredek. V letošnji sezoni je cilj, da igralci individualno napredujejo ter pridobijo izkušnje nastopanja v močnejši ligi. Od turnirja v Novem mestu si obetamo nova prijateljstva, dobro igro vseh ekip in napredek vseh igralcev na igrišču.

Postava:

Tilen Založnik, Vasja Željeznov, Aljoša Kafol, Luka Mulec, Boštjan Moljk, Janž Kržič, Črt Rozman, Klemen Šen, Gašper Šolinc, Matic Brumen

Pokal Novega mesta 2020

Spored tekmovanja

11.00 Krka – Šoštanj
13.00 Šoštanj – Brezovica
15.00 Brezovica – Krka