Na prvo soboto v septembru se je v športni dvorani Marof odvil 4. zaporedni odbojkarski turnir za pokal Novega mesta 2020. Na turnirju so se pomerila tri slovenska moštva, poleg Krke še Šoštanj Topolšica in Špan Brezovica. Ekipe so odigrale po eno tekmo z vsakim tekmecem, tekme pa so trajale po tri nize do 25. točke. Najbolj so se izkazali gostitelji in z dvema zmagama osvojili prvo mesto. Turnir je zaradi varnostnih razlogov letos potekal za zaprtimi vrati.

Rezultati

  • Krka – Šoštanj 2:1 (23, 22, -12)
  • Šoštanj – Brezovica 3:0 (20, 15, 22)
  • Krka – Brezovica 2:1 (21, -23, 19)

Končni vrstni red

  1. MOK Krka
  2. Šoštanj Topolšica
  3. Špan Brezovica
MOK Krka
Špan Brezovica
Šoštanj Topolšica

Krka – Šoštanj

V prvi tekmi so se gostitelji pomerili z ekipo Šoštanj Topolšice. Večji del prvega niza smo spremljali izenačeno tekmo. Nobena izmed ekip ni popuščala,  zato je zmagovalca podala šele napeta končnica niza. Goste je v igri držal razpoloženi Robida. Eno pomembnejših točk je domačim z asom priigral Erpič. Travnik je z napadom iz druge linije poskrbel za prvo zaključno žogo, niz pa se je končal z uspešnim blokom Vrhovška.

V drugem nizu so gosti prikazali boljšo igro v blok-obrambi in tako v končnico vstopili s prednostjo štirih točk. Vrhovšek je z dvema zaporednima blokoma zaostanek zmanjšal na 19:20, Krkaši pa so izenačenje nato ujeli na 21. točki. V končnici so znova več zbranosti pokazali domači. Gosti so po izenačenju na 22. točki dva napada poslali v avt, niz pa je z uspešnim napadom zapečatil Travnik.

Po zmagi v uvodnih dveh nizih je tretji niz ostal le formalnost. Domači trener Mišin je priložnost za igro ponudil mlajšim igralcem. Šoštanjčani niso popuščali in tako so Novomeščanom odčitali pravo lekcijo. Za izjemno serijo začetnih udarcev in s tem visoko prednost je poskrbel Trobiš. Domačim sprejem nikakor ni stekel, gosti pa so na drugi strani pokazali precej več želje in zanesljivosti v vseh odbojkarskih elementih. Niz so slavili s prepričljivih 25:12.

Šoštanj – Brezovica

V dvoboju ekip, ki se bosta borili za vrh 1B Sportklub prve odbojkarske lige smo videli nekaj lepih potez, a Brezovica je na koncu le morala priznati premoč trenutno močnejšim Šoštanjčanom. Uvodni del prvega niza je vse do 18. točke potekal izenačeno, zatem pa so Šoštanjčani stopili na plin. Z nekaj dobrimi servisi, borbeno igro v obrambi in zanesljivim napadom so vajeti igre prevzeli povsem v svoje roke in odbojkarjem Brezovice do konca niza prepustili le dve točki.

V drugem nizu so Šoštanjčani še bolj pritisnili in ga dobili gladko na 15. točki. Brezovčani so imeli enostavno preveč težav pri sprejemu in posledično napadu, da bi resneje ogrozili varovance trenerja Kedačiča. Tretji niz je bil kljub nekoliko premešanim postavam spet nekoliko bolj izenačen. Brezovčani so nudili več odpora in večji del niza celo držali minimalno prednost. Šoštanjčani se niso predali, do same končnice so ujeli priključek ter poskrbeli za popoln preobrat in zmago s 3:0.

Krka – Brezovica

Na zadnji tekmi tekmovalnega dne sta se pomerila Krka in Brezovica. Videli smo kar nekaj nihanj v igri, tako na eni kot na drugi strani. Novomeščani so se bolje izkazali v prvem nizu. V drugem nizu so gosti pokazali več želje, v sami končnici pa so storili manj nepotrebnih napak, z nepopustljivo borbo v polju pa so si zasluženo priigrali izenačenje v nizih. V tretjem nizu sta trenerja posegla tudi po menjavah, tako da so priložnost dobili prav vsi igralci, na koncu pa so se zmage razveselili  Novomeščani.

Izjavi

Zlatko Pulko, MOK Krka:

Danes nismo bili ravno najbolj razpoloženi.  Ta turnir je bil odraz treningov v drugi polovici  tedna, kjer je bil viden padec koncentracije. Manjkal nam je servis in tudi na relaciji blok-obramba smo bili šibki. Vseeno se je v najpomembnejših trenutkih pokazala kvaliteta ekipe. Čez pretekli teden je treba potegniti črto in se pozitivno zazreti v zadnja dva tedna priprav.

Tomislav Mišin, trener MOK Krka:

Zadovoljen sem z osvojenim prvim mestom. No, sama naša igra je bila pod nivojem, ki smo ga imeli do sedaj. To niti ni problem, saj bi bilo prezgodaj za igranje na visokem nivoju, ki nam bo pozneje nujen za doseganje zastavljenih ciljev. Dobili smo lep vpogled v segmente igre, na katerih moramo še delati do pričetka lige.