Odbojkarji Krke so sinoči odigrali prvo tekmo v novi sezoni Sportklub prve odbojkarske lige. Na gostovanju v Hočah so vknjižili poraz. Gostitelji so bili boljši s 3:0 (19, 21, 19). Pri Hočah je bil najbolj razpoložen Čopi s 14. točkami, za Krko jih je 10 dosegel Pulko. Pri Krki je šepal začetni udarec, gostitelji pa so dobili še blok, postavili so jih kar 12, Krkaši pa zgolj 4.

Sportklub prva odbojkarska liga, 1. krog
Hoče – Krka
3:0 (19, 21, 19)

Hoče, 19. september 2020.
Hoče: Pušnik 4, Crnjanski 6, Østvik 9, Pesti 12, Čopi 14, Leva, Orthaber (L), Hafner, Mejal 5, Koblar 2
Krka: Hafner, Štefanič U., Erpič 2, Vrhovšek 6, Borin (L), Štefanič M., Travnik 8, Kožar, Pulko 10, Lindič 3, Jaklič (L), Renko 1, Koncilja 8

Po izenačenem začetku tekme, ko sta obe ekipi izmenično dosegali točke, so se Hočani prvič pri rezultatu 11:11 odlepili na 14:11, predvsem po zaslugi dobrih napadov Žige Čopija. Po odlični paraleli, je madžarski reprezentant Marcell Pesti Hočane pripeljal do vodstva 17:14, nato pa je sledil še enojni blok Norvežana v majici Hočanov Pettra Østvika za 18:14. Po trojnem bloku Hočanov za 20:16 je trener gostov zahteval minuto odmora, ki pa ni prinesel željenega učinka gostov, saj so Hočani po še dveh blokih v prvem setu odličnega Vstvika povedli z 22:17. Izbranci trenerja Jurija Čopija so nato set mirno pripeljali do konca po uspešnem napadu Žige Čopija za 25 19.

Hočani so drugi set začeli odločno in po asu Østvika povedli s 5:2. Pri rezultatu 8:3 je trener gostov posegel po prvem time outu. Po bloku Čopija so Hočani povedli s 10:4 nato pa je sledila boljša igra Krke, ki so se približali na 8:10. Po odličnem prvem tempu Østvika so Hočani povedli s 14:10, po napadu Žige Čopija za 15:10 je trener gostov vzel še drugo minuto odmora. Po odličnem servisu Pestija so Hočani povedli 22:16, nato pa je sledilo nekaj napad Hočanov v napadu in gostje so se približali na 23:20. 25. točko v drugem setu so gostje prepustili po taktični napaki narobne postavitve.

Zlatko Pulko je bil z 10. točkami najuspešnejši v dresu Novomeščanov.

Do dveh točk prednosti so prvič Hočani prišli s 5:3, po izjemni obrambi Orthaberja in odličnem napadu Miomirja Crnjanskega. Prva občutnejša prednost Hočanov z 10:5 je prisilila gosteodmor. Po uspešnem napadu Østvika so domači povedli s 12:6. Po bloku Østvika so Hočani povedli 15:7, odličen blok pa je nadgradil še Žiga Čopi z asom za 16:7. Po nekaj napakah Hočanov je domači strateg Jurij Čopi vzel minuto odmora pri rezultatu 19:13. Takoj po time outu pa je sledil silovit napad Pestija za 20:13. Gostom je uspelo nekaj zaporednih točk za 23:18 in Jurij Čopi je vzel še drugi time out. Tekmo je s 25. točko odločil Pesti po učinkovitem napadu.

Jurij Čopi, trener OK Hoče:
Tekmo smo odigrali dobro z nekaj nihanji in sicer nekoliko preveč še vedno napak, ampak igra je bila taktično dobro postavljena igralci so se držali vseh navodil in z veliko borbenostjo in znanjem smo tekmo dobili.«

Primož Mejal, kapetan OK Hoče: »Prvo kot prvo bi rad čestital svoji ekipi, igrali smo zelo borbeno, držali smo se tega kar smo se dogovorili s trenerjem, na koncu smo dokaj gladko zmagali. Zelo lepo je bilo znova igrati pred domačimi navijači.

(vir: OK Hoče, poročilo s tekme)

Toni Travnik:
Začeli smo dobro, a smo v končnici naredili preveč napak v vseh treh setih. Storjenih je bilo preveč napak na servisu in v bloku. V naslednjem tednu imamo priložnost, da napredujemo in odpravimo napake, ki smo jih storili na današnji tekmi.”

Ivan Vrhovšek:
“Na tekmi je najbolj šepal naš servis in s tem smo veliko olajšali delo Hočam. Potrebno je spočiti naše glave in pozabiti na to tekmo, saj je pred nami še dolga sezona.

Povezave:
Poročilo s tekme
Statistični podatki
Lestvica

Odbojkarji Krke se bodo prihodnjo soboto ob 19. uri v domači dvorani pomerili z ekipo Hiša na kolesih Triglav iz Kranja.