V Novem mestu sta se v drugem krogu Sportklub prve odbojkarske lige pomerila domača Krka in Hiša na kolesih Triglav iz Kranja. Prepričljivejši so bili gosti, ki so tekmo dobili z 0:3 (-18, -18, -21). Najboljši posameznik tekme je bil gostujoči kapetan Bregant, dosegel je 15 točk, 11 jih je dosegel Mali. Pri domačih je 10 točk vknjižil Vrhovšek, točko manj pa Pulko.

Sportklub prva odbojkarska liga, 2. krog
Krka – Hiša na kolesih Triglav Kranj
0 – 3 (-18, -18, -21)

Krka: Hafner 1, Štefanič U., Erpič 3, Vrhovšek 10, Borin (L), Štefanič M., Travnik 7, Kožar, Pulko 9, Lindič 1, Jaklič (L), Renko 1, Koncilja 2. Trener: Tomislav Mišin
Hiša na kolesih: Ibrišimovič 3, Nanut 10, Glamočanin, Tučen 10, Bregant 15, Godnič 4, Libnik (L), Snedec, Mali 11, Štembergar Zupan, Šikanič, Maček, Fajfar (L). Trener: Sašo Rop.

Obe ekipi sta v tekmo vstopili z nekaj nervoze. Te so se nekoliko hitreje otresli gosti in si predvsem na račun Malija (7 točk) in Breganta (5) priigrali manjšo prednost. Domači so priključek držali do rezultata 15:17, nato pa je sledilo nekaj slabših minut. Gorenjci so poskrbeli za as in tri uspešne obrambe, s čimer so pobegnili na varnih 6 točk prednosti. Za konec niza so poskrbeli še za nekaj dobrih začetnih udarcev in tako Krki dopustili vsega 18 točk.

Podobna zgodba se je odvila tudi v drugem nizu. Kranjčani so se vnovič hitro oddaljili na razliko, ki jim je omogočala sproščeno nadaljevanje. Domači so imeli precej težav na sprejemu, storili pa so tudi  preveč lastnih napak da bi resneje ogrozili prednost gostov. Igra v napadu jim nikakor ni stekla, nervoza je bila očitna, gosti pa so to s pridom izkoristili in zanesljivi povedli z 2:0 v nizih.

Gosti se niso ustavljali. Mali je z izvrstnim blokom ujel Travnika za vodstvo s kar 5:0, s čimer so gosti odločno najavili pohod na zmago v tretjem nizu in s tem tekmi. V nadaljevanju je domači trener Mišin poskusil tudi z menjavami, a želenega učinka ni bilo. Še naprej sta goste krasila dober servis in nepopustljivost v obrambi, s čimer so uspešno odbijali Krkine poskuse po zmanjševanju zaostanka. Gostujoči kapetan Bregant je bil nerešljiva uganka za novomeški blok, po bloku Tučna za 19:12 pa je bilo že jasno, da bodo tri točke odšle v Kranj. Krkaši so sicer uspeli ublažiti zaostanek, a slavja gostov niso uspeli preprečiti.

Sašo Rop, trener Hiše na kolesih:
Fantje so se danes dobro odrezali, razen, bom rekel, treh serij po pet točk, vse ostalo je bilo na nivoju, taktično zrelo in pametno. Imamo še rezerve. Še vedno mislim, da imamo nekaj problemov v bloku. Načeloma Krka doma težko zgublja točke proti komurkoli, tako da smo res zadovoljni s tremi točkami. Liga je letos taka, da ti ne pusti dihati. Lahko zmagaš tekmo, a nato pet izgubiš, tako da gremo dalje.

Grega Erpič, kapetan Krke:
Igramo v nekem krču. Ne znamo se sprostiti in odigrati tako, kot smo igrali v pripravljalnem obdobju in kot igramo na treningih. Mislim, da je to naša glavna težava. Lahko bi govorili o posamičnih elementih igre, ampak mislim, da je pomanjkanje sproščenosti največji problem.

Krkaše v naslednjem krogu, ki bo že v sredo, čaka gostovanje v Murski Soboti, pomerili pa se bodo s Panvito Pomgrad. Tekma bo ob 20. uri.