Posadka prve ekipe starejših dečkov Krke je ob rezultatsko zmagovitem začetku v Kočevju, 3. 10. 2020, prebrodila tudi mnoge spremljajoče ovire, ki pa ne bodo kar tako še ponehale:

– oteženost kvalitetnješega izvajanja treningov sprejemanja in uigranosti zaradi prevelikega števila udeležencev na treningih v Bršljinu
– nekaj igralcev prve postave trenira tudi na kadetskih treningih zato je uigranost prve ekipe starejših dečkov še toliko bolj hendikepirana,
– nerealne fantazijske želje nekaterih staršev z željo po večji učinkovitosti ekipe, pri igralcih so se pričele prve poškodbe,
– odsotnost prvega trenerja praktično ves mesec september ter posledično velika obremenitev pri izvajanju in organizaciji treningov ter administrativnih nalog drugega trenerja, ki pa mu na srečo pomagajo mlajši pripravniki – morda bodoči trenerji,
– skoraj brez pravega situacijskega treninga biti kot rezervni igralec zelo koristen in tisti, s katerim se igra prevesi na stran Krke.  

Glede na dogajanje na obeh tekmah, ki so ju Arne Oblak, Bine Judež (0/2), Urban Mohorko (7/6), Novomeščan Žiga Kastelic (0/0), Val Udovič (2/10), Urban Brulc, Luc Hočevar Nahtigal, Žiga Kastelic mlajši, Gabrijel Laknar, Nejc Pečjak in Mark Mlakar dobili proti domačinom iz Kočevja in gostom iz Šempetra, so, poleg odlične igre v obrambi in pretežno dobrih potez v ostalih elementih odbojke prve postave, prav rezervni igralci, ki so imeli redke in nenapovedane priložnosti glede na situacije tekme, bili tisti, ki so obrnili ključ v smer rezultatskega uspeha Krke!!!

Posadka Krke je prispela v Kočevje brez poškodovanega sprejemalca Jurija Dovića.

Kočevje – Krka
1:2 (16 : 25, 25 : 23, 10 : 15)

V prvem nizu sta trenerja Krke, Prah in Brulec, določila prvo postavo v sestavi kapetan mlajši Kastelic, Laknar, Hočevar Nahtigal, Udovič, Mlakar in Pečjak. Kot da bi pse strgal z verige, je postava že od samega začetka niza pokazala veliko mero zagrizenosti v obrambi, po začetnih točkah pa je stekel stroj Krke še v vseh ostalih opdbojkarskih elementih.  Zaradi velike prednosti, ki je posledično nastala – 19 : 8 in 21: 11, je trener Krke dal priložnost za situacijski trening rezervnega igralca Novomeščanu Kastelicu, ki je dobro sprejel začetni udarec Levstika, sicer enega najboljših igralcev iz generacije male odbojke, ki je osvojila medalje na državnem prvenstvu, ter Urbanu Mohorku, ki je ob zgornjem sprejemu serverja visokega Jarnija unovčil svojo moč.

V drugem nizu je enaka začetna postava Krke obdržala ritem igre in izboljšala blokiranje, kjer sta se izkazala Udovič in Hočevar Nahtigal ob sodelovanju Gabrijela Laknarja v vlogi stranskega blokerja, ko so uspešno ustavili napade Drobniča in Ofaka. Pri vodstvu Krke s 17 : 9, je trener Prah resno razmišljal, da bi tokrat v igri preizkusil še katerega od preostalih rezervistov, toda namero mu je preprečila serija dobro merjenih servisov Ofaka na blokerja Udoviča in med Udovila in sprejemalca Mlakarja, ki sta bila neuspešna pri sprejemanju – več je bilo direktnih točk, če pa sta že uspela nekako sprejeti, pa je domača postava izkoristila lahko žogo ter jo s kontranapadi prek iznajdljivega Drobniča uspela pretvoriti v novo točko serije, ki se je končala šele z zgrešenim servisom na 18 : 15.  Toda že v naslednjem serviranju Jarnija je prišlo do nove serije točk v prid Kočevja in to ponovno na račun slabega sprejemanja celotne sprejemalske vrste – 18 : 18.

Izenačenje je varovancem marljivega trenerja in nekdaj super odličnega organizatorja igre, ki je nekaj sezon igral tudi za Krko, Aleša Drobniča, igralcem Kočevja vlilo novih moči v obrambni igri, kjer so pobirali že izgubljene žoge praktično v neposredni bližini sten ter drugih ovir, sledili sta tudi dve sporni odločitvi v korist Kočevja, prav tako sta bila porabljena dva odmora Krke – prvi (šele zato, da se igralci privadijo na napete končnice) pri 19 : 19 in 22 : 23 za Kočevje, niz pa je za izenačenje Kočevja z asom kronal Ofak – 23 : 25.

Tretji odločilni niz sta obe ekipi pričeli borbeno in zagrizeno, katere začetna točka je po dolgi izmenjavi in lepih potezah obeh ekip tudi s športno srečo pripadala Krki – 1 : 0. Za vodstvo s 4 : 1 je nato Nejc Pečjak odlično serviral z asom in z vinerjem. Po napaki Udoviča in že prvem odmoru Krke pri 4 : 3 je trener menil, da je potrebno dati priložnost Urbanu Mohorku s ciljem, da zaustavi iznajdljivega Roka Drobniča, ki je v napadu zaradi predhodnih že opisanih blokov Luca, Vala in Gabrijela bil v drugi polovici 2. niza za postavo Krke nerešljiva uganka za čedalje bolj obupane blokerje in obrambne igralce. In res! Urban je pokazal povsem drugo sliko v primerjavi s petkovim treningom, kjer so se napake kar vrstile. Doslej povsem neznani visok in močan Urban Mohorko je kar trikrat uspešno ustavil sijajnega napadalca Kočevja, ki je letos osvojil bronasto medaljo na državnem prvenstvu v odbojki na mivki z Nejcem Najdičem iz Maribora v kategoriji U16! Temu so sledili drugi igralci, ki so v praktično vseh elementih ponovno pokazali, da so v septembru, pa tudi v maju in juniju odlično delali pod vodstvom vztrajnega trenerja Luke Brulca! Vodstvo z 11 : 4 za Krko se je že zdelo nedosegljivo domačinom, toda po drugem odmoru Kočevja pri 12 : 6 za Krko so igralci Kočevja vzpostavili enakovredno igro, bili so tudi bolj prodorni in natančnejši, toda Prah je imel na voljo  še menjave: s ciljem da se ne bi ponovil pogrom s serijo točk druge polovice drugega niza, je v igro namesto blokerja Luca pri znižanju izida na 12 : 9 poslal ponovno Novomeščana Žigo. In ponovno se je Žiga znašel z dobro potezo, ki je posledično omogočila odličen napad prek najučinkovitejšega napadalca zadnjih let mlajšega Žige, 13 : 9, ki je letos prav tako osvojil 3. mesto na državnem prvenstvu v odbojki na mivki v paru z Žužemberčanom Tristanom Horvatom, ki pa ga trenira legendarni trener Bojan Brulec (oče Luke). Zaradi vlog v igri je sledila ponovna menjava, ko je bloker Luc enostavno moral zamenjati starejšega Žigo zaradi zelo dobrega znanja v igri ob mreži v vlogi srednjega blokerja.

Niz in zmaga je po dobrem servisu Gabrijela Laknarja in napaki napadalcev Kočevja pripadala Krki – 2 : 1. Prav v tem nizu velja pohvaliti prav vse igralce, ki so pokazali veliko mero zavzetosti za izkazovanje igre, ki jo v tem trenutku najbolje lahko prikažejo.

Odmor: Fantazije staršev (in tudi trenerjev) so ostale nekje skrite v glavah tako, da je beseda med posadko staršev in trenerjev tekla bolj o popoldanskem državnem prvenstvu v duatlonu, ki se ga je trener Andrej Prah želel udeležiti kljub napovedanemu zelo slabemu vremenu s ciljem udeležbe vseh sedmih tekem sezone 2020 pod okriljem Triatlonske zveze Slovenije, kar mu doslej še ni uspelo.

Krka – SIP Šempeter  
2:0 (25 : 17, 25 : 23)

Kljub desetim neizsiljenim napakam v prvem nizu so aktivni igralci Krke, razen Urbana, izvajali zelo neugodne začetne udarce, ki so omogočili, da so igralci iz Šempetra pod vodstvom multidisciplinarnega odbojkarskega delavca Sebastjana Cilenška napravili veliko več napak. Pri vodstvu Krke s 16 : 12 se je poškodoval Nejc Pečjak, ki ga je zamenjal na mestu sprejemalca visoki Bine Judež. Odsotnost Pečjaka so igralci Krke uspešno prekrili z nadaljevanjem dobro izvedenih začetnih udarcev, boljšega sprejemanja ter z zelo učinkovitimi napadi prek mlajšega Kastelica, Marka Mlakarja in Gabrijela Laknarja. Rezultat je bil tako ob koncu niza primerno visok – 25 : 17.

V drugem nizu so Šempetrani vidno izboljšali sprejem servisov ter posledično vzpostavili enakovredno igro ob manjšem številu neizsiljenih napak, saj za kaj več jim blokerji in predvsem čvrsta obramba Krke ni dovolila. Skozi celoten niz je bil rezultat izenačen, igra obeh ekip enakovredna in zelo kakovostna. Največje breme ob izenačeni igri sta nosila na sebi Gabrijel in mlajši Žiga, ki sta s svojo uspešnostjo tako pri organizaciji napadov, kot pri izvajanju napadalnih akcij kljub številnim dobro postavljenim dvojnim blokokom uspela Krko popeljati do turnirske zmage – 25 : 23. V drugem nizu so svoj prispevek k zmagi  dodali tudi Urban z vinerjem in blokom, Luc z asom in vinerjem ter napadom, Mark z vinerjem. Ostali igralci so bili v vlogi navijačev in v pripravljenosti za morebitno priložnost po izkazovanju v vlogi rezervnega igralca »ključavničarja«.

Popoldan od 16.00 do 17.30: Najtežja in posledično najbolj zanimiva tekma v duatlonu doslej prav zaradi nevarnosti in pestrosti:

  • dež na sredi prve tekaške preizkušnje
  • mokra obutev in moker dres na menjavi na kolo
  • na kolesu že v prvem krogu deževje in veter + kakšna strela v bližnji hrib nad Ribnico
  • lahko si izbiral, v katero lužo boš zapeljal
  • nevaren spust – predvsem dva ovinka zaradi slabo prijemajočih zavor, ki so bile od dežja skoraj neuporabne
  • nevarnost podhladitve
  • v tretjem krogu ujeti predzadnji tekmovalci
  • šlepanje najstarejšega udeleženca – 72 letni Požar iz Ljubljane – izjemen športnik (saj so v bistvu tam vsi izjemni – to enostavno morate kdaj videti, ker ne boste verjeli zgolj napisanemu)
  • tek s popolnoma premočeno notranjostjo tekaške obutve
  • in srečno v cilj – predzadnje mesto absolutne kategorije toda 4. mesto v kategoriji veterani 4 in osvojitev pomembnih točk za končno 2. mesto v duatlonskem pokalu
  • nadaljnje deževje in neurje popolnoma pokvarilo ozvočenje prirediteljem in je razglasitev potekala brez mikrofonov in provizorično – čestitke vsem, ki so opravili s to progo .

MOK