V petem krogu Sportklub prve odbojkarske lige sta se v Ljubljani pomerila ACH Volley in Krka. Zmaga s 3:0 je pripadla gostiteljem, pri katerih sta blestela Vučićević (15) in Kök (13). Za Krko je 12 točk vknjižil Pulko, povratnik v novomeški ekipi Sergej Drobnič pa je ob debiju v letošnji sezoni zbral 5 točk.

Sportklub prva odbojkarska liga, 5. krog
ACH Volley Ljubljana – Krka
3:0 (19, 16, 21)

Ljubljana, 10. oktober 2020. Sodnika: Pevc, Klinar. Obiskovalcev: 70
ACH Volley: Toman (L), Ropret 4, Pernuš, Toukhteh 10, Pavlovič 4, Okroglič 5 Rutar, Pokeršnik, Videčnik, Kök 13, Tzourits, Vučićević 15, Kumer (L). Trener: Matija Pleško
Krka: Hafner 1, Štefanič U., Erpič 1, Drobnič 5, Borin (L), Štefanič M., Pulko 11, Lindič, Jaklič (L), Renko 3, Koncilja 3. Trener: Tomislav Mišin

Krkaši so tokrat nastopili v nekoliko spremenjeni postavi. Manjkali so Vrhovšek, Travnik in Kožar, nastopil pa je 25-letni sprejemalec Sergej Drobnič. Sergej je v preteklosti že nosil novomeški dres, zdaj pa je z vodstvom znova našel skupno besedo. Ob letošnjem debiju je zbral 5 točk.

Sergej Drobnič (foto: arhiv)

Srečanje se je začelo izenačeno in ekipi sta se izmenjavali v vodstvu s točko prednosti. Z asom Toukhteha so slovenski prvaki prvič povedli za dve (13:11), nato pa prednost začeli poviševati. Z dobrim napadom so ušli Novomeščanom, pri katerih je trener Tomislav Mišin pri rezultatu 19:14 ukrepal s polminutnim odmorom. Ta ni prekinil zaleta Ljubljančanov, ki so brez težav niz pripeljali do konca (25:19).

V drugem so domačini nadaljevali niz uspešnih zaključkov in hitro povedli z 8:5. As Ropreta je pomenil vodstvo z 12:8, gostom pa pravzaprav niso pustili nikakršnih možnosti za priključek. Okroglič je prispeval 17 točko (17:12), Vučićević pa je prednost povišal na šest točk (19:13). Zmaji so brez težav osvojili še drugi niz, tokrat s 25:16.

Od vseh nizov je bil tretji še najbolj izenačen. Ljubljančani so sicer že imeli zalogo treh točk (11:8), a so se gostje vrnili in znižali zaostanek (15:14). Dva zaporedna napada sta nato pripadla Mateju Köku, ki je zagotovil oprijemljivejšo prednost (17:14). Tik pred končnico so se Dolenjci še približali (21:20), a so gostitelji z zaključkom Okrogliča potrdili zmago v 5. krogu Sportklub prve slovenske lige.

(vir: gostitelj)

V preostalih dveh tekmah so Kamničani s 3:1 ugnali Panvito, Maribor pa je že v četrtek z enakim rezultatom premagal Kanalce. Tekma med Hišo na kolesih in Hočami je prestavljena.

V naslednjem krogu bo Krka doma gostila Salonit. Tekma bo prihodnjo soboto, 17. oktobra ob 17. uri v športni dvorani Marof.

Povezave