Odbojkarji Krke so danes v Kranju odigrali prestavljeno tekmo 9. kroga prvenstva. V skoraj dve uri in pol dolgem izenačenem dvoboju, je tekma v petem nizu z rezultatom 25:23 pripadla gostiteljem, Hiši na kolesih Triglavu. Pri Gorenjcih sta blestela Bregant (28 točk) in Mali (25), v dresu Krke pa so bili najbolj razpoloženi Drobnič (25), Erpič (18) in Travnik (17).

Sportklub prva odbojkarska liga, 9. krog
Hiša na kolesih Triglav – Krka
3:2 (20,-22, 20, -24, 23)

Športna dvorana Planina, tekma zaprta za gledalce, sodnika Kramar (Kamnik) in Perčič (Kamnik).
Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimović, Nanut , Glamočanin , Tučen 6, Bregant 28, Godnič 6, Libnik(L), Snedec, Mali 25, Štembergar Zupan 11, Šikanič, Maček 6, Fajfar(L). Trener: Sašo Rop.
Krka: Hafner , Štefanič U., Erpič 18, Borin (L), Štefanič M., Travnik 17, Kožar, Pulko, Lindič , Jaklič (L), Renko 11, Koncilja 6, Drobnič 25. Trener: Tomislav Mišin.

Prvi niz se je začel povsem po notah domače ekipe. Z dobrim serviranjem povedli s 5:2. Že takoj pa so tudi Novomeščani pokazali, da so prišli v Kranj odločni prekiniti serijo porazov. Z borbeno igro vi obrambi so znižali zaostanek. Po dveh slabo organiziranih napadih Krke, ko napadalci žoge niso uspeli spraviti preko mreže, so Kranjčani prednost spet nekoliko povišali. Po asu Jana Mačka je bil izid 13:8 za Triglav. Domači so igrali še naprej čvrsto. Razigrali so se tudi v  Z blokom so ustavili Travnika, nakar je drugi time-out v nizu vzel Mišin. Odmor ni zalegel takoj, z nekoliko zamika pa so Dolenjci vendarle zbrali in na servis Koncilje dosegli 3 točke zapored. Zdaj je v potek dogodkov posegel z odmorom Sašo Rop in uspešno prekinil serijo točk gostujoče ekipe. V zaključku niza so Novomeščani prek Renka še enkrat pokazali zobe in prišli na 3 točke zaostanka, a so jim domačini takoj vrnili z enako mero in zaključili niz v svojo korist.

Na začetku drugega niza so Novomeščani izkoristili nekaj nezbrane igre pri domačih in si priigrali prednost 2 točk, ki je domači s slabo organizacijo napada nikakor niso mogli ujeti. Domači so goste ujeli pri 9. točki po asu Tučna. Nadaljevanje je bilo izenačeno, dokler ni na servis ponovno prišel Koncilja. Triglavani na njegov začetni udarec niso uspeli sestaviti dobrega napada in Krka je prek Drobniča povedla z 12:15. Novomeščani so tudi v drugi polovici niza z borbeno obrambno igro držali prednost. Domači so preveč grešili pri sprejemu servisa, na trenutke igrali zmedeno v obrambi, tako da je pri 17:20 Sašo Rop vzel odmor. Dolenjci se niso pustili zmesti in so si priborili tudi zaključno žogo. Prek Štembergarja Zupana so Kranjčani uspeli izničiti dve zaključni žogi, tretjo pa so Krkaši izkoristili in izid v nizih poravnali na 1:1.

Dolenjec v dresu Triglava, Janko Bregant, je bil tudi tokrat med glavnimi akterji domače zmage. Nekdanjemu klubu je natresel kar 28 točk.

Začetek tretjega niza je prinesel precej nervoze na obeh straneh. Pri 7:6 so gostje dobili rdeči karton, tako da je v potek posegel Mišin z odmorom. Po odmoru je as dosegel Mali za vodstvo Triglava z 10:6. Novomeščani so se še naprej dobro borili, saj v obrambi ni bilo izgubljene žoge. Po time-outu so prišli na 2 točki zaostanka. Kapetan domačih je z nekaj neubranljivimi napadi poskrbel, da je bila prednost Kranjčanov spet višja (17:12). Še vedno je bilo veliko razburjanja pri obeh ekipah, tako da sodniški par ni skoparil s kartoni, da je umiril razgrete duhove. Razigrani Janko Bregant je poleg učinkovitega napada dodal še as za 20:13. Gostje so ponovno pritisnili v bloku, z dvema zaporednima točkama prišli na 20:15. Zdaj je vzel odmor Sašo Rop, kar je učinkovalo takoj, saj so domači pobegnili na 22:16, kar je zadoščalo za miren zaključek niza.

Četrti niz je bolje začel Triglav. Gostje so z asom Drobniča hitro vzpostavili ravnotežje. Kranjčani so nato izkoristili nekaj napak gostov, Mali je odlično igral v obrambi in omogočil nekaj protinapadov, kar je pomenilo vodstvo 11:7. Pri gostih je z asom za znižanje poskrbel Drobnič, sledil je time-out Triglava in nato uspešen blok Krke, ki je ujela priključek na 12:11. Domači so se z blokom Travniku spet nekoliko odlepili (15:12) in trener gostov Mišin je začutil, da se niz lomi, zato je vzel pol minute odmora. Odmor se je izkazal za uspešnega, saj so domači s 3 napakami hitro zapravili prednost in vse se je začelo znova. Novomeščani tudi naprej niso popuščali, polovili so medle napade Kranjčanov in si zagotovili vodstvo z 18:20. Domači so se hitro zbrali in dosegli 3 točke zapored. To je bila napoved napetega zaključka niza, v katerem je do prve zaključne žoge prišla Krka (23:24), izkoristila pa drugo za izenačenje v nizih na 2:2.

Pri Krki je bil vnovič najuspešnejši Sergej Drobnič, tokrat je dosegel 25 točk.

Trd boj se je razplamtel v petem odločilnem nizu. Do prve večje prednosti so prišli Kranjčani, ki so z blokom Mačka povedli s 5:3. Mišin je vzel odmor, a Kranjčani so prednost držali, gostje pa pritiskali s čvrstim blokom in obrambami. Dober blok in z as Travnika je pomenilo vodstvo Krke 6:7. Na menjavo strani so šli s prednostjo točke Kranjčani.  Po rutinirani točki Štembergarja Zupana in vodstvu Triglava z 9:7 je Mišin vzel še drugi odmor. Janko Bregant je poskrbel za novo nekaj večjo prednost domačih (11:8). Drobnič je odlično odigral v obrambi, kar je Krki omogočilo znižanje zaostanka na 12:11. Po napaki v napadu Krke so imeli Kranjčani že zaključno žogo, Krkaši pa so na servis Erpiča uspeli izenačiti. Z uspešnim protinapadom so si zdaj Dolenjci priigrali zaključno žogo, ki pa je niso izkoristili. Prav tako je naslednjo pri 15:16 izničil Miha Mali. Krka je imela na voljo še nekaj zaključnih žog, ki so ostale neizkoriščene. Pri 20:19 so bili v priložnosti ponovno domači, a jim tudi ni uspelo končati. Sledilo je še nekaj priložnosti neizkoriščenih priložnosti Kranjčanov, dokler niso za zaključek poskrbeli gostje z dotikom mreže.

(vir poročila: OZS / Hiša na kolesih Triglav Kranj)

Ligaške podrobnosti (lestvico, spored tekem) najdete na portalu OZS.