V zaostali tekmi 7. kroga Sportklub prve odbojkarske lige sta se v Kamniku pomerila Krka in Calcit Volley. Krkaši so se favoriziranemu Calcitu kljub nedavnemu odhodu Drobniča in poškodovanemu Pulku (ni vstopil v igro) dobro upirali in odvzeli niz. Glavni akter zmage gostiteljev je bil nekdanji kapetan Krke Martin Kosmina, ki je zbral 20 točk, štiri manj pa je pri Novomeščanih vpisal David Renko.

Sportklub prva odbojkarska liga, 7. krog
Calcit Volley – Krka
3:1 (17, 12, -23, 16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Kern (Radovljica), Pevc (Škofja Loka).
Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 10, Purić 10, Kosmina 20, Gasparini , Hebda 15, Klobučar, Jerončič, Brulec 2, Beravs, Štalekar 11, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.
Krka: Hafner, Erpič 4, Borin (L), Štefanič 7, Travnik 12, Pulko, Lindič 3, Jaklič (L), Renko 16, Koncilja 5. Trener: Tomislav Mišin.

Pred štirimi tedni je Calcit Volley v gosteh brez izgubljenega niza premagal Krko, ki ji v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, vendar Gregor Jerončič, trener kamniške ekipe, ni bil najbolj zadovoljen z igro svojih varovancev. Veliko boljšo igro so nato Kamničani prikazali v svoji zadnji prvenstveni tekmi minulega leta, ko so doma še drugič premagali Merkur Maribor, vendar so navkljub tej zmagi po dveh tretjinah prvenstva za četo Sebastijana Škorca in ACH Volleyjem. Po zmagi nad Novomeščani so pred vstopom v zadnjo tretjino rednega dela državnega prvenstva tri točke za Mariborčani in štiri za Ljubljančani.

David Renko je zbral 16 točk in bil najbolj razpoložen igralec v novomeški ekipi.

Novomeška ekipa je v dozdajšnjih trinajstih tekmah letošnjega državnega prvenstva slavila le enkrat, pred nadaljevanjem sezone pa je ostala še brez svojega najboljšega igralca Sergeja Drobniča, ki bo kariero nadaljeval v Posojilnici Aich/Dobu. Toda tudi brez njega so Novomeščani do polovice prvega niza nudili dostojen odpor domači ekipi. Na servis Martina Štefaniča so povedli s 4:1, po dveh zaporednih blokih domačih odbojkarjev, Martina Kosmine in Saše Štalekarja, pa je na peti točki že sledilo izenačenje. Novomeščani so nato še vodili z 12:10, vendar so z blokom Dika Puriča Kamničani prvič na tekmi prišli do dveh točk prednosti (14:12). Tudi po polminutnem odmoru gostujočega trenerja Tomislava Miškina se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, še več, Kamničani so vajeti igre popolnoma vzeli v svoje roke, bili višji v bloku, bolj nevarni v napadu in s točko Milosza Hebde zanesljivo dobili uvodni niz. 

V drugem nizu je domača ekipa že na začetku prišla do prednosti štirih točk (5:1), ki jo je po dveh zaporednih točkah Martina Kosmine, dolgoletnega kapetana Krke, povečala na pet (9:4). A s tem težav Novomeščanov še ni bilo konec, na servis Dike Puriča so Kamničani dosegli sedem zaporednih točk, zadnjo po napadu Hebde, vodstvo z 20:8 pa jim je zagotavljajo mirno končnico niza. Z asom ga je končal Štalekar.

Prvo ime tekme je bil nekdanji kapetan Krke, Novomeščan Martin Kosmina (20 točk).

Gladko dobljeni drugi niz je na začetku tretjega nekoliko uspaval domačo ekipo, na drugi strani pa velja pohvaliti tudi borbene Novomeščane, ki so z napadom Štefaniča domačinom pobegnili za tri točke (6:3). Mladi krkaši so s tremi točkami prednosti vodili še pri izidu 14:11, na servis Jana Brulca pa so Kamničani dosegli tri zaporedne točke in prvič v tretjem nizu je bil izid izenačen. Toda po polminutnem odmoru je novomeška ekipa, dosegla tri zaporedni točki, tako da se je moral za polminutni odmor odločiti tudi domači trener Gregor Jerončič. Kosmina je na 18. točki izid spet izenačil. V napeti končnici pa so s točko Štefaniča Novomeščani povedli s 23:21, s točko Tonija Travnika pa do dveh zaključnih žog za zmago v tretjem nizu. Drugo so po napaki domačinov tudi izkoristili.

V četrtem nizu so bili kamniški odbojkarji bolj zbrani in po uspešnem napadu Hebde so prvi prišli do občutnejše prednosti (13:8). A se Novomeščani še niso predali, svoj zaostanek so znižali na tri točke (13:16), pred vstopom v končnico pa je Brulec z asom svoji ekipi zagotovil mirnejše nadaljevanje (21:16). Tudi po drugem polminutnem odmoru gostov se Kamničani niso zaustavili in po novem asu svojega organizatorja igre prišli do kar osmih zaključnih žog za nove tri točke. Prvo je izkoristil Purić.

(vir poročila: Calcit/ portal OZS)

Ligaške podrobnosti najdete na portalu OZS.