V Novem mestu sta se v 17. krogu Sportklub prve odbojkaske lige pomerili ekipi z repa lestvice, Krka in Panvita Pomgrad. Obe ekipi sta v tekmo vstopili v nizu porazov, bolje pa so odigrali Prekmurci, ki so tekmo dobili s 3:0 (25, 22, 17). V dresu Panvite je bil najbolj razpoložen Rojnik (16 točk),  pri Krki pa Travnik (11). Krkaši bodo v naslednjem krogu gostovali v Kamniku, kjer se bodo pomerili s Calcitom.

Sportklub prva odbojkarska liga, 17 krog
Krka – Panvita Pomgrad
0:3 (-25, -22, -17)

Novo mesto, 23. januar 2021. Brez gledalcev. Sodnika: Milojevič, Jovanovič
Krka: Hafner, Erpič 8, Borin (L) 1, Štefanič 1, Travnik 11, Kožar, Pulko 10, Hodžič Šlejkovec, Lindič 2, Jaklič (L), Renko 4, Koncilja 5. Trener: Tomislav Mišin.
Panvita Pomgrad: Ražnatović 12, Potočnik, Vori (L), Vinkovič 12, Drvarič 5, Vrabl (L), Radović 2, Rojnik 16, Flisar, Lakner 6, Novak, Bedrač 4, Grabar. Trener: Dejan Fujs.

Tekmo so bolje odprli gosti in na servis Ražnatovića pobegnili na štiri točke prednosti. Domači trener Mišin je pri zaostanku s 6:10 reagiral s polminutnim odmorom, njegovi varovanci pa so nato zaigrali bolje in poskrbeli za delni rezultat 7:1. Gostujoči trener Fujs je namesto nerazpoloženega Radovića v igro poslal Vinkoviča. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, ki se je prevesilo v napeto končnico. Po slabšem sprejemu domačinov je prva zaključna žoga pripadla Panviti. Lindič je domače ohranil v igri z uspešnim napadom preko prvega tempa. Tudi drugo zaključno žogo so domači podarili, saj je servis zgrešil Kožar. Na 25 je poravnal Renko, tu pa se je Krki ustavilo. Vinkovič je z napadom gostom priigral tretjo zaključno žogo, v naslednji akciji pa je Rojnik z blokom ujel Pulka in prvi niz je odšel v Mursko Soboto (25:27).

Tudi drugi niz je bil bolj ali manj izenačen, tako da si nobena izmed ekip ni uspela priigrati zajetnejše prednosti. V končnico sta ekipi vstopili poravnani na 20, nato pa je vajeti v svoje roke vzel Rojnik (v drugem nizu 8 točk) in poskrbel za 3 od zadnjih petih gostujočih točk. En uspešen napad Renka je bil premalo, da bi Krkaši resneje ogrozili goste. Niz je z uspešnim napadom zaključil Ražnatovič (22:25).

Gosti so dobro energijo s konca drugega niza prenesli tudi v tretjega. Dober sprejem in natančne podaje so bile dobra osnova za razigravanje napadalcev. Predvsem je bil razpoložen Vinkovič (8 točk v nizu), zanesljiva pa sta bila tudi Ražnatović in Rojnik. Krkaši so imeli enostavno preveč težav na sprejemu in posledično v napadu, da bi resneje zapretili. Ražnatović je z asom za 18:13 goste povedel do lepega vodstva, ki so ga do konca le še utrdili. Krkaši, pri katerih je zaigral tudi novinec Hodžič Šlejkovec, so do konca zmogli le še štiri točke, tekmo pa je z uspešnim blokom odločil Drvarič (17:25).

Toni Travnik, Krka:
“Ob koncu nizov nam pade koncentracija za nekaj minut, za nekaj točk, in iz tega se potem ne znajdemo ven. V prehodu na končnico nam zgodi niz, ko ne uspemo zaključiti žog. Posledično v končnico pridemo s slabo energijo. Kot se je danes videlo smo zopet ravno v končnici izgubili dva niza. To nas žal že celo sezono spremlja in čeprav bi to morali že odpraviti, nam tega še ni uspelo. Upam, da bomo na naslednjih tekmah prikazali boljšo igro.”