Odbojkarji Krke bodo v zaključek sezone vstopili z okrepitvijo na položaju sprejemalca, iz OK Črnuč je na posojo prišel 22-letni in 193cm visoki Ljubljančan Din Hodžič Šlejkovec. Din se je Krki priključil kmalu po novem letu, bil pa je že v kadru na zadnjih dveh tekmah, na poslednji proti Panviti je dobil tudi priložnost za igro, a ostal brez točk.

Za odbojko ga je v osnovni šoli navdušil učitelj športne vzgoje, pri katerem so pogosto igrali odbojko in Din je šport, v katerem je videl možnosti razvoja tako fizične pripravljenosti kot ekipnega sodelovanja in povezovanja hitro vzljubil in se pri svojih trinajstih letih vpisal v OK Črnuče. Zaradi hitre rasti je prvih nekaj let preigral na mestu blokerja, nato pa presedlal na mesto sprejemalca. Kalil se je v drugi in prvi ekipi Črnuč, v sezoni 2019/2020 je kot posojeni igralec branil tudi barve odbojkarskega kluba Šoštanj Topolšica. Po predčasnem koncu sezone, ki ga je zakrivila epidemija, se je vrnil v Črnuče, kjer je odigral prvo polovico letošnje sezone.

O igranju za MOK Krka sem že v preteklih letih razmišljal kot o stopnički na višji nivo, a do sedaj ni prišlo do dogovora in okoliščin, ki bi mi to omogočile. Povabilo v MOK Krka me je pozitivno presenetilo, saj zaradi spleta okoliščin nisem pričakoval, da bom že v tej sezoni lahko zaigral v prvi ligi v klubu na tako visokem nivoju. Ob prihodu sem opazil, da je nivo igre, treningov in organizacije na profesionalni ravni, kar me je dodatno spodbudilo k želji po učinkovitem napredovanju. Izjemno motivacijski je tudi ekipni duh v klubu, kateremu poleg igralcev pripomorejo tudi zaposleni,” pove novinec v novomeški ekipi, sicer tudi uspešen študent Pravne fakultete.

Še Dinov pogled na trenutno stanje in njegova pričakovanja za preostanek sezone? “Žal si v tej sezoni z ekipo nismo priborili dovolj zmag za višjo uvrstitev na lestvici, kljub temu pa se mi to ne zdi razlog za padec motivacije, saj menim, da nam kot ekipi manjka le, da bi dobro igro iz treningov prenesli še na tekme. Od te sezone pričakujem rast sebe kot igralca in predvsem vzpostavitev dobre povezanosti med igralci, ki nam bo zagotovo prinesla tudi uspehe na parketu. Z optimizmom zrem v nadaljevanje sezone.

Din, dobrodošel!