Odbojkarji Krke so danes gostovali v Kamniku, kjer so se še drugič v obdobju treh tednov pomerili s Calcitom. Tudi tokrat so Krkaši uprizorili borbeno predstavo in bili do konca v igri za točko, a Kamničani so svoje kvalitete pokazali v pravem trenutku in na koncu slavili s 3:1. V dresu Krke je bil najbolj razpoložen Pulko (15 točk), v dresu Calcita pa sta bila najuspešnejša Kosmina (20) in Bregar (13).

Sportklub prva odbojkarska liga, 18. krog
Calcit Volley – Krka
3:1 (25:16, 20:25, 25:15 25:22)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Miklošič, Tovornik (obe Maribor).
Calcit Volley: Kos 7, Hribar (L), Bregar 13, Purič 4, Kosmina 20, Gasparini , Hebda 1, Klobučar 5, Jerončič 8, Brulec, Beravs 4, Štalekar, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.
Krka: Hafner, Erpič 6, Borin (L), Štefanič, Travnik 5, Kožar, Pulko 15, Hodžič Šlejkovec, Lindič 6, Jaklič (L), Renko 9, Koncilja 4. Trener: Tomislav Mišin.

Pred tremi tedni so novomeški odbojkarji v gosteh presenetili Kamničane v tretjem nizu, kar je po tekmi spravilo v slabo voljo domačega trenerja Gregorja Jerončiča, toda po tej tekmi so njegovi varovanci zaigrali veliko bolje. V domačem prvenstvu so še naprej v igri za prvi dve mesti po rednem delu tekmovanja, v srednjeevropski ligi pa so na pragu uvrstitve na zaključni turnir, ki bo tudi letos v avstrijskem Zwettlu. Ali bodo v svojih namerah uspeli, bo znano v prihodnjih štirinajstih dneh, ko bodo v domačem prvenstvu igrali z Merkur Mariborom in ACH Volleyjem, v srednjeevropski ligi pa UVC Holding Graz, SK Zadruga Aich/Dob in Mladost Zagreb.

V prvem nizu so domači odbojkarji, ki so v tekmo vstopili v nekoliko spremenjeni zasedbi, z blokom Roka Jerončiča prvi na tekmi prišli do nekoliko večje prednosti (9:5), po točki Martina Kosmine pa je bilo že 12:6. Po polminutnem odmoru gostujočega trenerja Tomislava Miškina so Novomeščani svoj zaostanek prepolovili, z blokom Grege Erpiča pa prišli le na dve točki zaostanka (13:15). Toda nadaljevanje je bilo popolnoma v znamenju kamniške ekipe, ki je z asom Kosmine spet prišla do štirih točk prednosti (18:14), z blokom Bregarja pa so gostom pobegnili na 22:16. Miškin se je odločil za nov polminutni odmor, a so po njem domačini dosegli še tri točke. Vodstvo z 1:0 v nizih je potrdil Bregar.

Tretji niz so Kamničani s točko Timoteja Gala Kosa začeli z vodstvom 4:1, vendar je D. Renko izid na deveti točki izenačil, z blokom Luke Lindiča pa so Novomeščani povedli z 11:10. Po novih dveh točkah gostov, obakrat je bil uspešen Lindič, je Krka povedla z 18:16, zato se je za svoj prvi polminutni odmor na tekmi odločil domači trener Gregor Jerončič, a so gostje po njem z blokom Zlatka Pulka in domači lastni napaki prišli do štirih točk prednosti (20:16). S točko Kosmine so domačini zmanjšali zaostanek na 19:21, vendar se Novomeščani niso predali ter s točko Tonija Travnika prišli do kar petih zaključnih žog za izenačenje v nizih. Travnik je z blokom izkoristil drugo.

Po izgubljenem nizu so domači odbojkarji spet zaigrali bolj zbrano na sprejemu in v napadu. Bolje je deloval tudi blok v povezavi z obrambo in s točko Kosmine so povedli s 6:2. Novomeščani so se z asom Pulka še približali na dve točki zaostanka (5:7), toda z delnim izidom 10:4 so Kamničan prišli do osmih točk prednosti (17:9), kar je bilo dovolj za zanesljivo zmago v tretjem nizu. S svojim četrtim blokom je Rok Jerončič kamniški ekipi zagotovil deset zaključnih žog, z drugo, ko je bil v napadu uspešen Kos, pa so povedli z 2:1 v nizih.

V začetku četrtega niza je Kosmina svojo ekipo z blokom popeljal do vodstva s 6:3, vendar so novomeški odbojkarji na deveti točki izid izenačili. Z delnim izidom 3:0 so Novomeščani celo povedli s 16:14, po polminutnem odmoru domačega trenerja pa so Kamničani z blokom Roka Jerončiča izid na 17. točki izenačili. Že pred tem sta v igro vstopila Jan Klobučar in Jan Brulec, nato še Milosz Hebda, saj si domači odbojkarji niso smeli dovoliti, da bi spet izgubil točko ali dve v boju za prvi dve mesti po rednem delu državnega prvenstva. Klobučar je s štirimi zaporednimi uspešnimi napadi poskrbel za kamniških plus štiri (22:18), s tem pa tudi za mirnejšo končnico. Po dveh zaporednih točkah Kosmine, ki je bil tudi najbolj učinkovit igralec tekme, so Kamničani le prišli do vseh treh točk.

Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja:
»Pomembno je, da smo prišli do treh točk, toda pomemben je tudi način, kako smo do njih prišli, tega pa raje ne bi komentiral. Preprosto si ne bi smeli dovoliti, da igramo toplo-hladno. Prvi in tretji niz smo igrali dobro, drugega in četrtega pa pod vsako kritiko. Česa takšnega si ne smemo dovoliti.«

(vir: portal OZS/Calcit Volley)

Odbojkarji Krke bodo prihodnjo nedeljo v domači dvorani gostili Hoče.