V Novem mestu sta se v 19. krogu prvenstva pomerila Krka in Hoče. V pravi drami so po zaostanku z 2:0 Novomeščani poskrbeli za popoln preobrat in v petem nizu slavili šele drugo zmago v letošnji sezoni. Domače je do zmage popeljal Pulko, dosegel je kar 28 točk. Pri gostih je bil s 24 točkami najbolj razpoložen Pesti.

Sportklub prva odbojkarska liga, 19. krog
Krka – Hoče
3:2 (-19, -24, 24, 23, 13)

Novo mesto, 7. februar 2021. Sodnika: Perčič Dejan, Zajec Rok. Gledalci: Brez.
Krka: Hafner, Erpič 9, Borin (L), Štefanič M., Travnik 12, Kožar 4, Pulko 28, Hodžič Šlejkovec, Lindič 9, Jaklič (L), Renko 10, Koncilja 3. Trener: Tomislav Mišin.
Hoče: Pušnik 16, Crnjanski 3, Østvik 13, Bračko 7, Pesti 24, Herodež, Čopi (L), Leva 4, Orthaber (L), Hafner, Mejal 4, Koblar 4. Trener: Jurij Čopi.

Tekmo so odločneje pričeli gosti in hitro pobegnili na štiri točke prednosti. Krkaši so se nato pobrali in večji del niza držali korak s tekmecem. V drugi polovici niza je pretehtal boljši sprejem gostov, postavili so tudi nekaj uspešnih blokov in razlika je narasla. Pri Hočanih je bil razigran Pesti, Krko pa je v igri skušal ohranjati Pulko. Ob koncu niza je domače igralce iztirila tudi sodniška poteza, s katero se ni strinjal Pulko, ki je za ugovarjanje nato prejel rdeči karton. Hočani so izkoristili nezbranost domačih in prepričljivo dobili niz na 19. točki.

V drugem nizu so se novomeški odbojkarji bolje upirali, žal pa, kot smo v letošnji sezoni že večkrat videli, jih je zmanjkalo ravno v končnici. Napake na začetnem udarcu so se pripetile v ključnih momentih, pa tudi sprejem ni bil dovolj kvaliteten za izpeljavo učinkovitega napada v pravem trenutku. Čeprav so Krkaši v končnico vstopili s prednostjo 22:20, pa so Hočani uspeli obrniti niz v svojo korist. Po zgrešenem servisu domačih je Mejal z blokom poravnal na 22. Z odmorom je reagiral domači trener, a to ni zmedlo izjemno učinkovitega Pestija, ki je z napadom goste povedel v vodstvo. Pulko je poravnal na 23, a na drugi strani je hitro vrnil Bračko in gostom priigral prvo zaključno žogo. Domači so jo z napadom Renka ubranili, a tu se je ustavilo. Erpič je servis poslal v avt, niz pa je z blokom zapečatil gostujoči Østvik.

Tudi v tretjem nizu smo videli atraktivno in borbeno igro na obeh straneh, pri čemer si nobena izmed ekip ni priigrala višje prednosti. Ponovil se je scenarij iz drugega niza, le da so jo tokrat bolje odnesli Krkaši. Hočani so namreč v končnico vstopili s prednostjo dveh točk, a za preobrat so tokrat poskrbeli Novomeščani. Po eni redkih napak Pestija so izid izenačili na 23. Prva zaključna žoga je pripadla gostom, novomeški odbojkarji pa niso mogli mimo sodniške odločitve, ki je tudi tokrat pošteno ujezila novomeški tabor in posledično si je kazen prislužil domači trener Mišin. Navkljub razvnetim strastem so se hitreje pobrali domači odbojkarji in niz dobili s 26:24.

V četrtem nizu smo videli kar nekaj nihanj v igri obeh tekmecev. Ko je pri rezultatu 18:15 bolje kazalo Krki, je na servis pri gostih stopil Pesti in poskrbel z nekaj močnih servisov, s katerimi so gosti naredili delni rezultat 5:0. Krkaši so po napaki Crnjanskega izid izenačili na 21, v nadaljevanju pa bili bolj zbrani v napadalnih akcijah kot njihov tekmec. Prvo zaključno žogo je Krki z zgrešenim napadom podaril Pesti, drugo pa je z uspešnim napadom izkoristil Pulko in tekmo poslal v peti niz.

Podobna drama kot v prejšnjih treh nizih se je odvila tudi v petem. Krkaši so  sicer povedli s 5:0 in po uspešnem napadu Pulka odšli na menjavo polja z vodstvom 8:3, toda Hočani se niso predali. Pesti je z asom zmanjšal na tri točke zaostanka in gostom vlil upanje. Erpič je uspešnemu napadu pristavil še blok in povedel Krko na 10:5. Prvo zaključno žogo je domačim priigral Travnik. Pušnik je Hočane z uspešnim napadom in nato še blokom približal na točko zaostanka, a tretjo zaključno žogo je pri domačih le izkoristil kapetan Erpič in postavil končnih 15:13 za drugo zmago Krke v letošnji sezoni.

Zlatko Pulko,  Krka:
Prva dva seta sta se odvijala kot že celotno sezono. Nekako držimo korak z nasprotno ekipo, ampak na žalost na servisu ne naredimo dovolj pritiska in tukaj je naša največja pomanjkljivost. V tretjem setu smo začeli bolje servirati, žoge so šle noter, visoke in težke žoge smo uspešno zaključevali, res je pa tudi, da so Hočani začeli delati veliko napak v napadu in to nam je šlo precej na roko.