V tekmi 20. kroga Sportklub prve odbojkarske lige so novomeški odbojkarji gostovali v štajerski prestolnici, kjer jih je ugnal Merkur Maribor z rezultatom 3:0 (15, 14, 27). V novomeškem dresu je bil najbolj razpoložen Pulko (16 točk), pri gostiteljih pa sta bila najuspešnejša Donik in Kisiliuk (po 11 točk). Krka bo v zadnjem krogu prvenstva gostila Hišo na kolesih Triglav.

Sportklub prva odbojkarska liga, 20. krog
Merkur Maribor – Krka
3:0 (15, 14, 27)

Maribor, 13. februar 2021. Sodnika: Ortl, Melavc. Gledalci: Brez.
Merkur Maribor: Cafuta 5, Herman (L), Šket, Mulec 5, Možič 10, Košenina (L), Donik 11, Uremovič, Adžović A., Adžović S., Planinšič 2, Kisiliuk 11, Ikhbayri 8, Kovačič. Trener: Sebastijan Škorc.
Krka: Hafner, Erpič 3, Borin (L), Štefanič, Travnik 6, Kožar 1, Pulko 16, Hodžič Šlejkovec 2, Lindič 5, Jaklič (L), Renko 4, Koncilja 6. Trener: Tomislav Mišin

V tekmo so bolje vstopili Mariborčani, ki so z zanesljivo igro in malo napakami hitro povedli s 7:3. Po bloku Miha Cafute ter vodstvu Merkur Maribora že s 11:4 se je strateg gostov odločil, da poseže po prvem odmoru. Po as servisu Ahmeda Ikhbayrija in ob zaostanku s 18:9 je bolj kot ne taktični odmor zahteval trener Krke. Domači so niz mirno pripeljali do konca ter ga osvojili s 25:15.

Merkurjevci so udarno začeli tudi drugi niz, saj so ob prvem odmoru vodili že s 7:2. Gostje so že ob rezultatu 12:5 v korist Merkur Maribora izkoristili še drugi odmor. Nadaljevanje niza je bilo povsem v znamenju domačih pri katerih je vstopil na mesto korektorja tudi Jenia Kisiliuk in so niz prepričljivo osvojili s 25:14.

V začetku tretjega niza so pobudo prevzeli igralci Krke, ki so prvič na tekmi povedli s 6:3, kar je bil razlog za prvi odmor na tekmi Sebastijana Škorca. Domačim se je nato ustavilo na sprejemu ter v napadu, kar so gostje izkoristili ter v končnico niza prišli s prednostjo 20:18 in izsilili so še drugi odmor na zahtevo Sebastijana Škorca. Spremljali smo napeto končnico, ekipi sta si izmenjevali točko po točko, vendar so bolj mirne živce zadržali domači in izkoristili peto zaključno žogo za zmago v nizu s 29:27 ter se veselili zmage s 3:0.

Miha Cafuta, igralec Merkur  Maribora:  »Prva dva niza so odigrali odločno in agresivno ter pustili nasprotnike daleč zadaj. Nato smo jim v tretjem dopustili, da se razigrajo ampak vseeno t.i. podaljšek niza osvojili ter se veselili zaslužene zmage.«

Zlatko Pulko, igralec Krke: »V prvih dveh nizih smo naredili preveč napak v napadu ter vršili premalo pritiska na servisu, kar pa je proti taki ekipi kot je Merkur Maribor premalo. V tretjem nizu pa več nismo imeli kaj za izgubiti ter šli na nož in imeli tudi nekaj sreče, da smo ostali v igri. Čestitam Mariboru za zmago in jim želim čim več sreče v borbi za naslov.«

(vir: OZS/Merkur Maribor)

Odbojkarji Krke bodo v zadnjem krogu prvenstva gostili Hišo na kolesih Triglav iz Kranja. Tekma bo v soboto, 20. februarja ob 19. uri. Prenos bo na povezavi.