Odbojkarji Krke so minulo soboto s porazom proti Hiši na kolesih sklenili redni del Sportklub prve odbojkarske lige. Pred fanti tako ostaja le še končnica prvenstva, na spored pa prihajajo tudi tekme pokalnega tekmovanja.

Za Novomeščani je letos rezultatsko nekoliko bolj skromna sezona. V 21 krogih rednega dela so uspeli zabeležiti vsega dve zmagi. V šestem krogu so doma s 3:2 ugnali Salonit, prav tako v petih nizih pa so v 19. krogu ugnali še Hoče.

In kaj sledi? Končnica državnega prvenstva je zastavljena tako, da se zadnjeuvrščeni ekipi iz 1A lige pomerita s prvouvrščenima ekipama 1B lige v ti. osmini finala. Krko, ki je zasedla zadnje mesto po rednem delu, tako čaka boj z ekipo Šoštanj Topolšice. V drugem paru osmine finala se bosta pomerila OK Hoče (sedma ekipa 1A) in OK Črnuče (druga ekipa 1B lige). Ekipe igrajo na dve dobljeni tekmi.

Napredovanje v četrtfinale in s tem obstanek/uvrstitev v 1A ligo si zagotovita zmagovalni ekipi osmine finala.

Zanimivost – podobno, kot je zadnja tekma v 1A ligi med ACH Volleyem in Mariborom podala zmagovalca rednega dela, je tudi v 1B ligi zadnja tekma prav med Črnučami in Šoštanjem podala zmagovalca 1B lige – po petih nizih so to postali Šoštanjčani, s čimer so vknjižili dvajseto zmago ob enem samem porazu.

Kaj pa pokalno tekmovanje? Epidemija je letos pošteno posegla v urnik pokalnega tekmovanja, zato se bo le to zdaj šele dobro začelo. Žreb je Krki v osmini finala naklonil National Žirovnico, ki pa je tekmo odpovedala, kar pomeni, da so se novomeški odbojkarji v četrtfinale uvrstili brez boja. Na četrtfinalnega nasprotnika bo potrebno še malo počakati.

Sportklub prva odbojkarska liga, 1/8 finala

1. tekma
Šoštanj Topolšica – Krka (sobota 27. februar ob 18:00, prenos)

2. tekma
Krka – Šoštanj Topolšica (sreda, 3. marec)

V kolikor bo izid v zmagah po prvih dveh tekmah izenačen na ena, bo na sporedu še tretja tekma. Na zmagovalca v četrtfinalu čaka Merkur Maribor.