Kadetska selekcija Moškega odbojkarskega kluba Krka si je pretekli vikend z uspešnim nastopom na dveh zaporednih turnirjih v soboto in nedeljo priborila uvrstitev med osem najboljših ekip v Sloveniji.

V soboto, 29. 5. 2021, smo v telovadnici OŠ Bršljin gostili ekipi Calcit Volley iz Kamnika in   Žirovnice.

Zasedba Krke je vstopila v odbojkarske boje zelo motivirana. Igralci prve postave so po zaostanku z 0:3 in odmoru proti nasprotniku iz Kamnika, ki pa v svojih vrstah ni imel treh igralcev, od katerih se je eden poškodoval, dva pa sta že aktivna pri članih in mladincih, ob stopnjevanju svoje igre kronali z zmago v 1. nizu s 25:14.

Kamniški odbojkarji so v sredini 2. niza poskušali vse, da bi izsilili 3. niz, a jim z nekaj uspešnimi poskusi napadov po globini in z vrsto uspešnih obramb ni uspelo zamajati mirnih in discipliniranih kadetov Krke, ki so v končnici z veliko zavzetostjo in natančnostjo osvojili tudi 2. niz z rezultatom 25:22 in se upravičeno veselili pomembne in za nekatere morda nepričakovane zmage.

Drugo tekmo turnirja so igralci Calcit Volleya odigrali z ekipo iz Žirovnice ter si z zmago v dveh nizih priigrali četrtfinalni turnir.

V tretji tekmi so priložnost za igro dobili vsi igralci Krke ter v tekmi proti Žirovnici, ki je pripotovala le s sedmimi igralci, pokazali veliko uspešno izpeljanih potez, še posebej v bloku in organizaciji ter izvedbi napadalnih akcij. Zmaga z 2:0 je bila zato povsem zaslužena.

Za Krko so zaigrali kapetan Matevž Hvala, Jure Vidmar, Žan Šuštarič, Aljaž Vidic, Erazem Jakše, Jaka Radoš, Jaka Golob, Žiga Kastelic, Luc Hočevar Nahtigal, Borut Hočevar, Aljaž Kopina in Gabrijel Laknar.

V nedeljo, 30. 5. 2021, smo se v telovadnici v Kanalu ob Soči  udeležili turnirja za vstop v četrtfinale z ekipama Salonit Anhovo in FužinarSijMetalRavne.

Po zelo kratkem počitku, le delni regeneraciji in po obveznem ogledu pomembnih nogometnih spektaklov je že naslednje jutro v Kanal ob Soči odpotovala rahlo spremenjena ekipa, saj je Luca nadomestil Žiga Kokalj.

Kljub vidni utrujenosti smo tekmo proti izkušeni in tehnično izredno dobro podkovani ekipi Salonita zelo solidno odprli in se tudi držali priključka do 10 točke. Sledil je padec koncentracije na sprejemu  servisa in posledično  neučinkovitost  v napadu, kar so fantje iz Salonita, ki so gotovo kandidati za najvišjo uvrstitev prvenstva, dobro izkoriščali in niz dokaj zlahka pripeljali do konca z rezultatom 25:16.

Drugi niz je bil nadaljevanje prvega. Nasprotnik nam je z močnimi in natančnimi servisi onemogočal učinkovit napad,  lahke kontre pa so mlade igralce Salonita vse bolj in bolj razigravale ter jim omogočile hiter in učinkovit zaključek drugega niza z rezultatom 25:14.

Tekma proti Fužinarju je bila odločilna za uvrstitev v četrtfinale, saj je ekipa iz Salonita pokazala, da sodi v sam vrh, tako da je tekma med nami in Fužinarjem skorajda že odločala o uvrstitvi naprej.

Tega sta se zavedali obe ekipi, kar se je kazalo v nezbrani igri in vrsti nepotrebnih napak, predvsem v ekipi Krke. Težave smo imeli v organizaciji igre, predvsem pa je zmanjkalo zbranosti in energije. Fužinar je prvi niz kljub na videz tesnemu rezultatu 25:22 dobil dokaj zlahka in prav nič boljše ni kazalo niti v nadaljevanju.

Začetek drugega niza je bil sicer izenačen, a se je Fužinar uspel premakniti na 16:13, neizkušeni gledalec pa bi celo lahko sklepal, da se bo tekma s tem nizom tudi končala. A so fantje Krke le uspeli držati korak z nasprotnikom, se približali na 19:18, potem pa je trojka Jaka G. s stabilno in izredno motivirano igro v polju, Žan z vrsto odličnih blokov in Matevž z bloki ter neustavljivimi napadi ob podpori končno prebujenih tudi ostalih niz pripeljala do zmage z rezultatom 25:21.

Tretji niz je bil nadaljevanje drugega. Fantje so začutili, da je nasprotnik premagljiv in so nadaljevali s svojo igro ter z velikim veseljem niz zaključili s tesnim rezultatom 15:13.

Z zmago 2:1 proti ekipi Fužinarja smo bili z eno nogo že v 3. krogu tekmovanja, kar je ekipa Salonita zgolj potrdila z dokaj lahko zmago proti Fužinarju z rezultatom 2:0 (19, 14), medtem ko so utrujeni fantje Krke že potovali proti domu.

Že to soboto, 5. 6. 2021 nas čaka turnir za uvrstitev na FinalFour turnir letošnjega prvenstva. Tekma bo v Kamniku, naši nasprotniki pa bodo domača ekipa Calcit Volley, ki si močno želi popraviti vtis s tekme v Novem mestu, ekipa Merkur Maribor in ekipa ŠD Braslovče. Na FinalFour vodita prvi dve mesti. Fantje, gremo!!!

MOK