Slovenska olimpijska bakla, ki potuje po vseh občinah v Sloveniji v podporo športnikom, ki tekmujejo na olimpijskih igrah v Tokiju, je v sredo, 4. 4. 2021 prispela v Novo mesto in kot ostalih 20 športnih klubov in šol, smo pri tem sodelovali tudi starejši dečki Moškega odbojkarskega kluba Krka.

Olimpijska bakla, čeprav ni za res gorela, je imela lučko, ki ponazarja plamen, je prispela na Glavni trg s pomočjo kolesarjev Kolesarskega kluba Adria Mobil, kjer smo jo čakali kot ekipa 5 odbojkarjev: Gabrijel Laknar, Val Udovič, Arne Oblak, Urban Mohorko, Luc Hočevar Nahtigal in mentor Dušan Hočevar, ki smo bili oblečeni v drese ter predstavljali MOK Krka. Vsak sodelujoči v prireditvi je prejel svojo štartno številko, seveda pa ni šlo za tekmovanje v teku, saj je bil tek samo simboličen.

Fantje smo bili na vrsti ob začetku prireditve. Baklo so nam predali predstavniki OŠ Drska, to pa sem slovesno nosil jaz (Luc), ostali pa so v rokah držali različne zastave. Fantje smo s počasnim tekom začeli krog, ki je potekal okoli mestne hiše, okoli Kettejevega vodnjaka, Cerkve sv. Lenarta ter Glasbene šole Marjana Kozina. Pred koncem smo se ustavili, kjer so nas poslikali fotografi. V cilj smo pritekli ob glasni podpori občinstva. Baklo smo nato predali predstavnikom NTK Krka, ki so tek nadaljevali.

Vsem fantom nam je bil dogodek všeč, saj zaradi ukrepov proti epidemiji že dolgo časa niso potekali športni dogodki in smo lahko tako predstavljali svoj klub ter šport. Za spomin pa smo starejši dečki dobili majico z napisom “Olimpijske sanje”, ki nas bo spodbujala na odbojkarski poti.

Luc Hočevar Nahtigal

Več na spletni strani novomeške občine novomesto.si.