V soboto 12. junija se je v športni dvorani Marof odvil turnir za mesta (5.-8.) z ekipami Montaža Škerjanec Brezovica, Ljubljana Volley in Calcitom Volleyem, pogostim tekmecem v letošnji sezoni. Glede na to, da je šlo za zaključni, zadnji turnir letošnje sezone, so bila pričakovanja visoka, tudi na račun domače dvorane, z željo po končnem petem mestu. Želje in načrti se žal niso uresničili, kadetska ekipa pa tako sezono končuje na sedmem mestu v državi.

Na prvi tekmi so se novomeški mladi upi pomerili proti Montaži Škerjanec in po treh nizih izgubili, s tem pa zapravili možnosti za uvrstitev na želeno peto mesto. Nasprotniki so nastopili zelo borbeno in prikazali solidno igro, mladim Krkašem pa igra enostavno ni stekla. Trener Brulec je pozneje zaman iskal vzroke za poraz. Fantje enostavno z glavo niso bili pri stvari. Stežka je spremljal svoje varovance, ki so le teden dni nazaj prikazali najboljšo odbojko, tokrat pa jim prav nič ni šlo po načrtu, kot da so zapadli v brezno iz katerega niso našli poti. Ampak, tudi takšni dnevi se pripetijo in so sestavni del športa. Ena redkih svetlih točk je bil Žiga Kokalj, ki je po poškodbi kolena dobil priložnost na drugi tekmi proti Calcit Volleyu.

(foto: arhiv)

Tudi tekma proti Calcitu je pustila grenak priokus. V želji po zmagi je trener na sprejemalski mesti postavil Žigo Kastelica in Boruta Hočevarja. Glede na to, da je Žiga še starejši deček in že dolgo ni sprejemal (pri kadetih igra podajalca), je od začetka naredil kar veliko napak, zato ga je zamenjal Matevž Hvala. Tudi on ni imel najboljšega dne, tako da se je mučenje in borba samih s seboj nadaljevala. Calcit je bil sicer veliko slabši nasprotnik, a kljub temu sta se ekipi borili praktično do zadnje točke.

Trener Brulec navkljub zmagi na drugi tekmi ni skrival razočaranja, turnir pa je sklenil takole: “Kljub zmagi in končnim sedmim mestom v državi enostavno ne moremo biti zadovoljni, sploh če tokratno predstavo primerjamo z igro fantov izpred tedna dni, ko je bila motivacija in koncentracija na pravem mestu. Na žalost so na zadnjem turnirju prikazali drugačen obraz.

Ob tej priložnosti še zahvala Milošu Vidicu za pomoč pri merjenju temperatur in pregledovanju negativnih izvidov testov na Covid-19.

MOK